En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'entrada del Palau de Justícia de Girona. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Segons la fiscalia la fiscalia, l'acusada i la menor, que tenia 7 anys, van conviure l'any 2008 a Roses i la dona va sotmetre la víctima a "violència continuada".

L'acusa d'un delicte de maltractament habitual, quatre delictes de maltractament en l'àmbit familiar a persona especialment vulnerable, un delicte continuat d'exhibicionisme i provocació sexual, un delicte de corrupció de menors i un delicte continuat d'abusos sexuals a menor d'edat en comissió per omissió amb agreujant de parentiu.

Sol·licita 22 anys de presó, una multa de 7.200 euros i que indemnitzi la menor amb 30.000 euros. També vol que la inhabilitin per exercir la pàtria potestat durant 6 anys.

La fiscalia sosté que durant aquell any de convivència, la mare va sotmetre la menor a un clima "continuat de violència", amb maltractes, agressions, vexacions i humiliacions constants.

"La va sotmetre a càstigs i pallisses", exposa l'acusació pública que, entre els episodis, descriu que l'acusava obligava la menor a menjar del terra posant-se a quatre potes, que la feia ingerir aliments de la brossa, que la feia desfilar en roba interior i botes de taló pel passeig marítim o que deixava que el seu marit orinés damunt la nena.

La fiscalia també descriu un seguit d'agressions físiques. "Li cremava els braços amb cigarrets i la colpejava amb pals", indica. A més, almenys en dues ocasions segons l'acusació pública, li va ruixar el cap amb líquid anti-escarabats fent servir d'excusa que la nena tenia polls. D'aquesta manera, li hauria provocat lesions capil·lars a la menor.

L'escrit d'acusació també recull que la mare obligava la nena a observar-los a ella i al marit quan mantenien relacions sexuals i que un cop la va fer mirar mentre l'acusada li feia una fel·lació a un desconegut dins un vehicle.

A més, també recull que amb l'objectiu d'aconseguir diners o marihuana, en diverses ocasions "va permetre" que un desconegut violés la nena.

L'acusació pública recull que l'octubre del 2010 la nena va passar a estar tutelada per la Junta de Castella-Lleó i que el juliol del 2012 van atorgar la custòdia permanent a la seva família d'acollida. Va ser el 2017 quan, acompanyada dels pares d'acollida, va interposar denúncia.

El cas havia d'arribar a judici aquest dijous a l'Audiència de Girona però s'ha suspès perquè faltava un testimoni. La secció tercera ha fixat el judici per al febrer.

Vota el número 1

Per l'1 de desembre

COL·LABORADORS