En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Les obres per construir 52 als jardins de sa Riera, a Begur. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El president dels promotors gironins qüestiona els criteris que ha fet servir el Govern a l'hora d'elaborar el pla director de revisió de sòls no sostenibles del litoral gironí.

Josep Maria Coll creu que, amb menys d'un any, la Generalitat no ha tingut temps de valorar totes les situacions que es poden derivar de l'aplicació del pla, que esborra del mapa més de 15.000 habitatges i també obliga a revisar altres projectes que ja tenien la tramitació gairebé enllestida.

Coll posa en dubte, per exemple, que el Govern hagi tingut en compte com pot afectar el pla al sector constructiu i immobiliari o, fins i tot, al turístic.

"Si tot això serveix per redimensionar el creixement previst a la Costa Brava seguint criteris més actuals estarà bé", ha afirmat el president dels promotors i constructors que, tot i això, apunta que serà negatiu "si s'ha fet sense tenir en compte quins són els nous models econòmics que han de regir el desenvolupament". Per això, creu que el nivell d'anàlisi hauria d'haver estat més "profund".

"Amb més dades i amb més visió de futur potser s'hauria fet més bé perquè la sensació és que s'han retallat algunes coses amb criteri i d'altres amb pressió per la conjuntura", ha afirmat Josep Maria Coll que, tot i això, subratlla que els promotors afectats tindran el període d'informació pública per presentar al·legacions.

Segons Coll, probablement els més afectats seran aquells promotors que tenien els projectes més avançats però encara no comptaven amb tota la tramitació feta i a qui ara "tanquen la porta als nassos".

"Entenc que hi ha tot un grup de promotors que havien madurat molt el projecte dins la legalitat vigent, havien passat molts filtres i moltes aprovacions i ara el pla els ha enganxat just en la fase de tancament", exposa. És aquest grup, entén Coll, que pot acabar arribant als tribunals per reclamar compensacions o per oposar-se al pla.

En canvi, sosté que hi haurà d'altres promotors que el pla obliga modificar els projectes aplicant noves directrius més restrictives per garantir la integració paisatgística i ambiental que vegin viable fer-ho per tirar endavant les construccions.

El president dels promotors creu que l'actualització de la normativa per adoptar mesures més respectuoses amb l'entorn és una bona notícia, sobretot en aquells municipis amb planejaments més antics i que no incloïen mesures correctores.

Vota el número 1

Pel 10 de desembre

COL·LABORADORS