En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Membres del sindicat i treballadors durant la roda de premsa per explicar la situació que viuen.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La plantilla de l'empresa que s'encarrega de la neteja del Trueta, que compta amb unes 120 treballadores, ha convocat una vaga per els dies 10,11,13 i 14 de desembre.

El sindicat CCOO ha explicat que els problemes amb l'empresa Optima Facility, que assumeix el servei des del gener de l'any passat s'han anat encadenant.

"Hi ha hagut retards en el pagament de nòmines i, fins i tot, alguna que no s'ha cobrat íntegrament", explica el secretari general de la Federació de Construcció i Serveis de CCOO a Girona, Pau Gálvez. A banda d'això, hi ha hagut problemes amb el pagament de plusos i d'antiguitats, entre d'altres.

La gota que "ha fet vessar el got", però, ha estat l'acomiadament d'una empleada, segons van denunciar la setmana passada els sindicats, per faltar a la feina durant 18 dies per malaltia tot i ser absències "justificades per metges". També les sancions que s'haurien aplicat a algunes de les treballadores fruit d'inspeccions al servei.

"Al·leguen deficiències però ens trobem amb situacions tan esperpèntiques com la sanció a una treballadora que estava de vacances o a una altra que es reincorporava aquell dia", explica Gálvez. A més, denuncia pressions a les empleades, per exemple, "amb trucades per saber quan es reincorporaran a la feina en cas d'estar de baixa".

També critiquen que no es busquen alternatives a l'envelliment de la plantilla i que, sovint, s'exigeixen feines a persones que, per edat, no poden assumir com seria òptim.

Des de CCOO reclamen la readmissió de la treballadora despatxada i que no s'apliqui l'acomiadament objectiu per absències intermitents –que seria l'origen d'aquest cas, segons el sindicat- que el Tribunal Constitucional ha avalat recentment en una sentència. També posen com a condició per poder evitar l'aturada convocada que s'anul·lin les sancions que s'han aplicat a algunes de les empleades.

Aquest dimecres hi va haver una primera reunió que va acabar sense acord i està previst que dilluns se'ns celebri una altra. Gálvez alerta que si no hi ha compromisos, la vaga es podria allargar. "Ara és quan es veuen serveis que habitualment són invisibles perquè veiem un cirurgià que opera però sense la persona que neteja el quiròfan, no podria fer-ho", remarca.

Vota el número 1

Pel 30 de setembre

COL·LABORADORS