En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Dos creuers al port de Palamós. / Foto: Ports de la Generalitat

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Bones perspectives per al port de Palamós en els propers anys. Almenys aquesta és la percepció que es té des de la Cambra de Comerç de la localitat.

Representa bona part dels interessos de l'empresariat de la Costa Brava del Baix Empordà.

El seu president, Pol Fages, ha explicat que les expectatives "son bones" pel que fa al creixement previst. De fet, Fages té clar que se superaran els 57.000 creueristes de la temporada passada perquè es tracta d'una destinació turística "molt atractiva".

"Creixerà en passatgers però també en noves companyies que apostaran per Palamós com a port d'escala perquè té uns atractius culturals, gastronòmics o esportius molt interessants i que són el que busquen les companyies", ha assenyalat Fages.

En aquest sentit, el president de la Cambra ha destacat que un d'aquests atractius és el fet que el port està situat "al costat" del municipi. Fages explica que cada vegada hi ha més turistes que en comptes d'anar a "voltar pel territori" com feien inicialment, decideixen quedar-se a la localitat i "explorar les possibilitats" que ofereix Palamós.

El president també ha recordat que el que cal fer és "adaptar-se al passatger" i no pas al revés. "És la destinació qui ha de fer l'esforç i el treball per ajustar-se a les necessitats que tenen els visitants i respondre a partir de les seves capacitats i atractius turístics".

I tot plegat sense ser un Punt d'Identificació Fronterer (PIF) que, segons la Cambra, "incrementaria potencialment" les possibilitats del port. En aquest aspecte, Fages ha recordat que la Generalitat "ja ha fet les inversions a la terminal" i està acabant les que fan referència al dic.

El president de la Cambra ha explicat que des del Govern "hi ha el compromís ferm", i "s'han fet els deures" perquè Palamós sigui un port Schengen.

El problema, explica, és la "manca de voluntat política" per part del govern espanyol. "Falta que des de l'Estat diguin que tirem endavant. Després s'hauran d'acabar les inversions que encara queden i les empreses aniríem al darrera", ha explicat Fages.

De fet, des de la Cambra recorden que comercialment també seria "molt important" per a la indústria agroalimentària de les comarques de Girona, tenir un port que comptés amb un PIF.

Tot i això, Fages ha reconegut que per poder afrontar aquest repte cal que hi hagi "estabilitat política" tant a Catalunya com a la resta de l'Estat.

Finalment, Fages també ha reclamat que a partir de la nova llei de cambres es doti aquests ens d'un finançament que permeti tirar endavant projectes "més ambiciosos" a partir de la cooperació públic-privada.

"El que reclamem és un finançament suficient i estable en tant que defensors de l'interès general de les empreses i agents econòmics", ha conclòs el president de la Cambra de Palamós.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS