En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Façana de l'Ajuntament de Llagostera. / Foto d'arixu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ple de l’Ajuntament de Llagostera ha aprovat inicialment el pressupost per al proper 2020, que és de 8.085.000€ i incorporant la residència Josep Baulida puja a 9.379.500€.


El pressupost, que es va debatre al Ple del passat dimarts 17 de desembre, es va aprovar amb els vots favorables de l’equip de govern, ERC i CUP-Alternativa per Llagostera , el vot en contra de Junts per Llagostera i l’abstenció del PSC.

Es tracta del primer pressupost elaborat pel nou equip de govern format per la coalició d’ERC i CUP-Alternativa per Llagostera després de les darreres eleccions municipals.

El regidor d’Hisenda, David Parron ha explicat que es tracta d’un pressupost realista que s’ajusta a la nova situació econòmica i financera de l’Ajuntament un cop esgotat el finançament que provenia del Pla de Barris, en especial pel que fa referència al capítol d’inversions.

En l’àmbit social s’incrementa en un 5% la partida de subvencions i ajuts socials amb la voluntat de reduir les desigualtat i afavorir els sectors de la població més vulnerables. En aquest sentit dels 316.285 euros destinats a subvencions, 108.000 euros corresponen a l’àmbit social, 70.600€ a l’àmbit sociocultural, 50.410€ al foment de les activitats educatives i 41.525€ pel suport a les activitats esportives.

Cal destacar que, en relació al pressupost del 2019, el diners destinats a actuacions de protecció i promoció social puja un 32% i el dedicat a la promoció i gestió d’habitatge de protecció pública un 269%. Això suposa un canvi substancial respecte a l’anterior govern municipal i suposa una clara declaració d’intencions de l’actual govern municipal, tal i com va explicar David Parron.

Entre les actuacions en matèria d’habitatge hi ha una partida de 40.000 euros per destinar-los a la rehabilitació d’immobles que els seus propietaris posin a la borsa de lloguer municipal.

Pel que fa al capítol d’inversions el pressupost del 2020 contempla una previsió de 427.000 euros, on en destaquen la construcció d’uns nous vestidors de dones al camp de futbol i a les dependències de la Policia Local, la construcció d’unes noves pistes de petanca, la millora de les dutxes del Pavelló Municipal d’Esports Josep Mir, uns nous dipòsits d’aigua calenta del camp de futbol, la instal·lació d’unes càmeres de vigilància i seguretat a les urbanitzacions i la millora dels camins veïnals amb l’increment de la partida en 9.000 euros, fins als 44.000 euros, derivats de la pujada de l’IBI de rústica.

Parron també va destacar que pel 2020 es preveu una rebaixa del deute de l’Ajuntament passant del 27,12% actual al 24,3% i que es destinarà a projectes de cooperació el 0,76% dels impostos directes, destinant un total de 26.000 €, incrementant en més del doble la quantitat destinada l’any 2019 (11.000 €).

L’alcalde Antoni Navarro, va destacar que el pressupost preveu també una partida de 40.000 euros destinada a la redacció de projectes i planificació urbanística que haurien de servir per seguir avançant en diversos sectors com ara la connexió entre el carrer Almogàvers i el Canigó, el sector SUD-11 al polígon industrial i portar l'aigua en alta a les urbanitzacions de Font Bona i Selva Brava, entre d’altres.

Podeu escoltar el Ple de l’Ajuntament de Llagostera a l’apartat de podcast d’aquest web.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS