En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Els tres acusats de falsificació de moneda i documents oficials asseguts en el banc dels acusats de l'Audiència de Girona. / Foto:

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La secció quarta de l'Audiència de Girona ha condemnat un home a 3 anys i 9 mesos de presó i una multa de 1.860€ per falsificació de moneda.

En concret per a la distribució a tercers i també per haver falsificat de forma continuada documents oficials.

Per una banda, el consideren culpable de falsificar 24 bitllets de 50 euros que van trobar en el seu domicili en un registre que van fer els Mossos d'Esquadra el 2016, a Sant Feliu de Guíxols.

Segons apunta l'escrit de la fiscalia, l'home tindria els bitllets a punt per distribuir.

Per altra banda, el tribunal l'ha considerat culpable de falsificar un carnet d'identitat belga i un de conduir on hi havia una fotografia d'ell mateix. Aquest passaport el van trobar en el seu dormitori durant l'entrada que va fer la policia catalana el 2016.

L'home s'ha assegut aquest dilluns a la banqueta dels acusats amb dues dones més que vivien amb ell i que també han estat condemnades per falsificació documental.

En el registre també van trobar un passaport i un carnet d'identitat de nacionalitat belga amb la fotografia de cada una d'elles. A més hi havia dos passaports amb les fotografies dels fills menors d'edat de dos dels acusats.

Les dones havien de complir una pena de 21 mesos de presó i pagar una multa de 1.750€. De tota manera, el jutge ha acceptat suspendre la pena de presó amb la condició que els propers tres anys no cometin cap altre delicte.

Segons l'escrit de fiscalia, en el registre que els Mossos d'Esquadra van fer el 2016 també van trobar una pistola de calibre de 9 mm i una altra sense marca del calibre de 6,5. Al costat, hi havia cartutxos de 50 bales per a la primera de les armes i 53 per a la segona.

Cap dels acusats tenia permís d'armes i per això en un principi se'ls havia de jutjar per tinença il·lícita d'armes, tot i que finalment la fiscalia ha retirar aquest delicte del judici.

Els tres acusats s'enfrontaven a una condemna inicial de deu anys de presó per l'home i deu anys més per una de les dones, ja que els jutjaven per tinença il·lícita d'armes, falsificació de moneda i falsificació documental.

Per últim, l'última de les dones la consideraven responsable d'un delicte de falsificació de moneda i de documents amb una petició de sis anys de presó.

Els tres acusats tenien antecedents policials, tot i que no eren computables als delictes pels quals anaven a judici.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS