Llagostera Ràdio on-line

Foto de família de la presentació d'Escenaris 2020 al Teatre de Bescanó. / Foto: Diputació de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Escenaris arriba a la 16a edició amb una oferta de 161 representacions teatrals, del 17 de gener al 28 de juny a 19 municipis del Gironès.

A Llagostera s’hi representaran un total d’11 espectacles, entre teatre, música i poesia, en concret: Pota de cabra 2.0 (19 gener), Volem (si volem) (2 febrer), Lletra i música (15 febrer), Petit o gran? (23 febrer), La xerinola d’en Rikus (29 febrer), Llibràlegs IV (6 març), Superbleda (15 març), Petita festa (21 març), Calma (29 març) i Tut-tururut la princesa (26 abril).

Durant la prsentació de l'edició d'aquest 2020, el conseller comarcal de Cultura del Consell Comarcal del Gironès, Àdam Bertran, ha volgut destacar que aquesta edició d’Escenaris no és una edició més, ja que hi ha “més poblacions implicades, més espectacles programats i més accessibilitat. Per tant, és una edició amb més continguts, amb més exigència, amb més possibilitats per a tothom, que intenta apropar a l'escena teatral diferents col·lectius en risc d'exclusió social”.

Respecte a l'accessibilitat, s'informarà sobre quins espectacles i quins teatres són accessibles tant per a persones amb diversitat funcional com comunicativa. Alhora, comporta una línia de subvencions del mateix Consell Comarcal per facilitar als ajuntaments que programin espectacles amb facilitat comunicativa i amb llenguatge de signes, perquè les persones cegues puguin accedir una estona abans a l'espectacle per poder conèixer l'espai, els materials, els vestits i els personatges, per poder-se'n fer una imatge més clara.

El vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha volgut remarcar que “la implicació del 70% dels ajuntaments del territori gironí en aquest projecte cultural és un reflex de la labor conjunta entre aquests municipis mitjançant la seva coordinació cultural intermunicipal, programació conjunta i unificació de la difusió.”

Piñeira ha volgut definir-ho amb el lema “Junts podem arribar molt més lluny que si anem sols”.

La 16a edició de l’Escenaris rendeix homenatge en la portada a Cristina Cervià, una de les figures més emblemàtiques del teatre a casa nostra, que aviat farà un any de la seva mort.

També al programa, hi podem trobar un fragment de Nit de reis, de William Shakespeare, que va ser la primera obra en la qual l’actriu va actuar, amb El Talleret de Salt, l’any 1990, interpretant el personatge d’Olívia.

Els ajuntaments que hi participen són: Bescanó, Llagostera, Campllong, Cassà de la Selva, Celrà, Flaçà, Fornells de la Selva, Girona, Bordils, Madremanya, Quart, Salt, Sant Gregori, Sant Julià de Ramis, Sant Martí Vell i Vilablareix. I enguany, també Medinyà, Sant Joan de Mollet i Sarrià de Ter.

Tota la informació i la programació d'Escenaris 2020 ja es pot consultar al seu web.