18
Dim, Maig
40 Articles Nous

En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El Ter, desbordat al barri de Pont Major a Girona. / Foto: Salvador Cargol (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La treva que el temporal, sobretot la pluja, està donant aquest migdia a la ciutat de Girona, ha fet que tant el riu Onyar com el Ter vagin reduint el seu cabal.

Tot i això, l'ajuntament manté activat en fase d'emergència el pla de protecció civil per la previsió de més ruixats a partir d'aquest vespre. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha afirmat que a la ciutat hi ha hagut "incidents relativament menors".

El desbordament del Ter ha posat en alerta els veïns del barri de Pont Major que viuen a tocar del Pont de l'Aigua.

La pluja d'aquesta nit i matí la nit ha fet augmentar de nou els cabals dels rius i el Ter s'ha desbordat a l'alçada del Pont de l'Aigua, al barri de Pont Major.

"Ha estat un sobreeiximent del riu que no ha causat conseqüències greus en habitatges i comerços", ha subratllat Madrenas. La treva de precipitacions al matí, però, ha fet que els cabals es tornessin a reduir.

Segons l'alcaldessa, això fa que ara per ara no temin que el Ter es desbordi i són "moderadament optimistes" en relació a l'Onyar: "No preveiem un desbordament del Ter de cap manera, mentre es pugui anar mantenint la situació i el pantà de Susqueda no hagi de desembassar i no augmenti de nou al cabal amb pluges intenses".

Segons informa l'Agència Catalana de l'Aigua, s'incrementa gradualment el cabal de sortida de la presa de Susqueda. En concret, faran augments graduals de 50 metres cúbics per segon fins assolir un cabal de sortida de 260.

L'ACA concreta que aquesta maniobra es fa aprofitant la baixada de cabals aigua avall i amb l'objectiu de tenir capacitat de resguard de Susqueda i Sau en previsió de noves pluges. Ara mateix, Susqueda està a prop del 89% (206 hectòmetres cúbics).

El temor principal és que torni a haver-hi pluges intenses a partir del vespre i entrada la matinada perquè podria tornar a posar els rius en situació de risc de desbordament, sobretot tenint en compte que ja porten un cabal molt més elevat de l'habitual. "No podem abaixar la guàrdia, continuem amb el comitè d'emergències activat", ha exposat l'alcaldessa.

A mesura que ha anat avançant el matí, però, el nivell de l'aigua ha anat baixant. Aquest migdia, tan sols en quedava a part de la calçada. Però el riu ha envaït baixos i alguns veïns s'afanyaven a treure l'aigua i el fang que s'hi havia acumulat amb escombres i galledes.

Vota el número 1

Pel 21 de maig

COL·LABORADORS