En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una treballadora de la fundació classificant la roba. / Foto: Fundació Humana

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Humana Fundación Pueblo para Pueblo promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme diversos programes de cooperació.

En concret a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda local al territori més proper.

Al llarg del 2019 ha recollit 11.093 kg de tèxtil usat a Llagostera per a donar-les una segona vida mitjançant la reutilització o el reciclatge. Aquest registre representa un augment del 2,87% respecte l’any anterior quan van ser 10.783 kg.

Al 2019, els donants van dipositar la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzaven als contenidors de color verd de la Fundació. El servei de recollida selectiva del tèxtil és gratuït i representa un estalvi per als municipis adherits.

Les tones recuperades per la Fundació equivalen a 25.000 peces de roba la gestió de les quals implica un doble benefici: el primer és ambiental, perquè en redueix la generació de residus i contribueix a la lluita contra el canvi climàtic.

La reutilització i el reciclatge del tèxtil durant l’any passat van representar un estalvi de 35 tones de CO2 a l’atmosfera. Un estudi de la Comissió Europea indica que per cada kg de roba recuperat i no incinerat es deixen d’emetre 3,169 kg de CO2.

El benefici social consisteix en la creació de llocs de treball inclusius, estables i de qualitat: Humana genera un lloc de feina indefinit per cada 36.000 kg de tèxtil recollits.

D’altra banda, els recursos obtinguts es destinen a projectes socials: amb més de tres dècades d’activitat, 2,5 milions de persones s’han vist involucrades als programes de desenvolupament als països del Sud de la mà de contraparts o socis locals.

Durant aquest període, la Fundació ha destinat més de 31 milions d’euros per a la formació de professors de primària, l’impuls de l’agricultura sostenible o la lluita contra el VIH/SIDA, entre d’altres accions de cooperació.

Vota el número 1

Pel 17 de juliol

COL·LABORADORS