En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un operari tallant els cables d'una casa que s'havia connectat il·legalment a la xarxa elèctrica a la urbanització d'Aigüesbones. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Ajuntament de Caldes de Malavella ha iniciat aquest dilluns al matí un operatiu conjunt amb la Policia Local, els Mossos d'Esquadra i tècnics d'Endesa per tal de tallar les connexions il·legals a la xarxa d'enllumenat.

En concret de 17 cases ocupades al municipi. Es tracta de propietats que estan en mans d'entitats bancàries distribuïdes en 5 urbanitzacions diferents de Caldes (Aigües bones, el Llac del cigne, Can Carbonell, Malavella parc i Can Solà).

L'alcalde, Salvador Balliu, ha destacat que en cap d'aquests casos els ocupes han seguit "els protocols municipals" per demanar ajudes a l'habitatge.

De fet, Balliu ha afirmat que són persones que "ni treballen, ni van als serveis socials" però "es guanyen molt bé la vida" ja que la majoria d'ells "viuen de plantacions" de Marihuana. "No són necessitats, són aprofitats", ha afegit Balliu.

A més, l'alcalde ha lamentat que aquestes persones generen "problemes de convivència" amb la resta de veïns de les urbanitzacions, ja que aquests criden, fan soroll, es barallen i posen música alta en hores de descans, ha assegurat el batlle. Per això, l'Ajuntament va optar per preparar aquest dispositiu "des de fa mesos" i finalment avui s'ha començat a posar en pràctica.

La setmana vinent, els operaris tornaran a anar fins aquests domicilis i si els ocupes s'han tornat a connectar il·legalment a la llum, tornaran a tallar els cables. A més, la setmana vinent els operaris també desconnectaran aquestes cases de la xarxa d'aigua, ja que la majoria d'ells també hi estan connectats il·legalment.

L'alcalde ha assegurat que el consistori és capaç "d'entendre-ho tot" sobre necessitats en habitatge. Per aquest mateix motiu, en el municipi també hi ha ocupacions il·legals de persones que no poden pagar un lloguer. En aquests casos, Balliu ha destacat que ja reben atenció dels serveis socials i, si no porten problemes de convivència, no actuaran en contra seva.

De tota manera, l'alcalde s'ha mostrat totalment oposat a mantenir aquestes ocupacions de persones que no van als serveis socials per tota la problemàtica que generen. "A Caldes no són benvinguts", ha afirmat Salvador Balliu. De fet, ha assegurat que hi ha un conjunt de persones que "s'han fet amos" d'un carrer de la urbanització d'Aigües bones, ja que han ocupat totes les cases que hi ha.

L'alcalde ha lamentat que hi ha persones que "arriben a ocupar dues cases" i quan en veuen "una en millors condicions" opten per traslladar-s'hi.

L'alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, ha anunciat que la policia local del municipi ja està treballant amb els cossos de seguretat locals de Cassà de la Selva  i Llagostera, municipis que fan fronter amb Caldes, per coordinar-se a l'hora d'actuar conjuntament. D'aquesta manera, les tres policies faran controls de forma coordinada i també intercanviaran informació.

Salvador Balliu també ha avançat que el 18 de febrer els alcaldes de la Selva es reuniran amb el conseller d'Interior, Miquel Buch. En la trobada s'exposarà la necessitat d'endurir la legislació vigent per a les ocupacions il·legals i també els robatoris en domicilis.