En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Ajuntament de Llagostera ha començat una campanya informativa per recordar quin és el bon us que s’ha de realitzar de les papereres i contenidors de vidre.

En concret, s’ha fet una actuació informativa a través d’adhesius instal·lats directament a les papereres o contenidors del nucli urbà on s’han detectat abocaments incorrectes.

La campanya vol interpel·lar i alertar a les persones incíviques sobre la possibilitat de sancionar els abocaments de deixalles, la mala gestió dels residus i el mal ús de papereres i contenidors de vidre.

Des de l’Ajuntament recorden que el sistema de recollida de residus al nucli és el porta a porta i, per tant, cada habitatge ha de dipositar els seus residus dins els cubells de recollida homologats i identificats amb xip, de manera que està totalment prohibit abandonar bosses als peus dels contenidors de vidre, a les cantonades i a les papereres.

També expliquen que les papereres són per abocar-hi petits residus, i els contenidors de vidre per gestionar les ampolles i els pots de vidre.

D'altra banda els trastos o electrodomèstics cal portar-los a la deixalleria o trucar al servei gratuït setmanal de recollida de trastos a domicili.

Amb aquesta actuació s’inicien un seguit d’accions de conscienciació en la gestió correcta dels residus, que inclouen les noves bonificacions de la taxa d’escombraries per prevenció i reducció de residus, les millores en les àrees de recollida selectiva de les urbanitzacions i veïnats, l’ampliació de la zona de recollida porta a porta.

En el cas que es produeixin abocaments incorrectes, la imposició de sancions a partir de 400€.

Vota el número 1

Per l'1 de juliol

COL·LABORADORS