En directe: Informatiu local i comarcal

 Llagostera Ràdio on-line

Un tècnic de la Creu Roja atén una família gironina que pateix pobresa energètica. / Foto: Creu Roja

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Creu Roja ha atorgat un total de 518 prestacions a 564 persones usuàries a la demarcació de Girona.

A banda de les ajudes econòmiques, s'han fet diverses formacions en eficiència energètica (382 al llarg de l'any) i s'han entregat 486 quits de microeficiència amb bombetes LED per optimitzar al màxim el consum.

L'entitat denuncia que la pobresa energètica impacta sobretot "en aquelles persones més vulnerables" i que pràcticament la meitat de les famílies han d'escollir entre "portar una alimentació adequada o bé escalfar les seves llars".

També ha elaborat 200 auditories sobre l'estat dels habitatges de 200 famílies de la demarcació. En la valoració prèvia que ha fet sobre la situació de les persones més vulnerables, a banda d'identificar si viuen en una llar amb unes necessitats especials d'energia (persones amb malalties cròniques, electro-dependents o amb nadons), ha escrit un informe amb les recomanacions relacionades amb la possibilitat de sol•licitar el bo social, amb canvis de potència contractada o petites rehabilitacions de l'habitatge que permetin fer-lo energèticament més eficient.

Segons la Creu Roja, mitjançant les activitats d'eficiència energètica s'ha aconseguit que cada llar hagi reduït en uns 90 euros anuals la seva factura de la llum i cada quit ha permès estalviar 11,70 quilos de CO2 llançats a l'atmosfera.

Aquesta darrera inversió realitzada es veu reflectida al cap de l'any en la factura de cada família. Ara el repte de la Creu Roja és "ampliar notablement el nombre de famílies ateses", per això compta amb el suport de les empreses subministradores.

La pobresa energètica no és un problema exclusiu de la demarcació de Girona, sinó que és ben present a tot l'estat espanyol. Des de la Creu Roja, i citant dades d'Eurostat del gener del 2020, apunten que la pobresa energètica relacionada amb la capacitat de les llars de mantenir una temperatura adequada ha tornat a créixer a Espanya i afecta el 9,1% de la població (l'any anterior va ser el 8%). Una situació que impacta especialment damunt les persones vulnerables, que es veuen obligades a escollir entre pagar les seves despeses bàsiques o escalfar els seus habitatges.

Vota el número 1

Pel 17 de juliol

COL·LABORADORS