En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Els instal·ladors d'Elecnor tallant el trànsit a la carretera Barcelona de Girona. / Foto: Xavier Pi (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El conflicte laboral a Elecnor de Vilablareix afecta prop del 40% de la plantilla (formada per 85 treballadors). En concret, tots aquells empleats de la secció d'instal·lacions.

Els afectats critiquen que la direcció ha decidit aplicar-los l'article 41 de l'Estatut dels Treballadors i modificar-los de manera substancial les condicions laborals.

El president del comitè, Josep Figueras, diu que a partir de l'1 de març se'ls vol obligar a treballar set hores seguides de dilluns a dissabte, i deixar-los de pagar mitja dieta. Ara el seu horari és de vuit del matí a cinc de la tarda, amb una hora de descans per dinar.

"Nosaltres fem el manteniment i la instal·lació de línies d'ADSL per a grans clients i particulars, i fer-nos fer horari seguit és un risc", critica Figueras. "Entre d'altres, perquè treballem en alçada i patim estrès a la carretera", subratlla el president del comitè.

A més, la plantilla d'instal·ladors també critica que Elecnor, a qui Telefónica subcontracta, també els vol obligar a deixar les furgonetes a la seu de l'empresa. I que a aquells que fan horari especial per cobrir urgències (en concret, vuit treballadors) també se'ls volen retallar drets.

"Totes aquestes imposicions ens perjudiquen econòmicament, perquè perdrem entre 300 i 400 euros mensuals", critica Figueras. Per això, els 37 instal·ladors reclamen a Elecnor que faci marxa enrere i apliqui allò que fixa el conveni del sector (en aquest cas, el del metall). "No estem disposats a què ens retallin allò que fa més de quinze anys que tenim", diu el president del comitè d'empresa.

D'entrada, els 37 instal·ladors d'Elecnor ja han començat una vaga parcial indefinida per pressionar l'empresa. A partir d'avui, s'aturaran cada dia durant mitja jornada (entre les vuit del matí i les dotze del migdia).

Per fer-se escoltar, avui han anat en manifestació des de la seu de l'empresa fins al davant de l'edifici de Telefónica de Girona, han protestat amb pancartes i xiulets i han tallat el trànsit a la carretera de Barcelona.

Demà, empresa i treballadors tenen una reunió a Treball per intentar desencallar el conflicte. Els instal·ladors ja avisen, però, que si Elecnor no fa marxa enrere, continuaran amb les reivindicacions i portaran la seva protesta "fins al final".

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS