En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Un any més, l’Ajuntament de Llagostera ha començat un procés participatiu per decidir a què destinar 40.000 euros del pressupost municipal 2020 del capítol d’inversions.

Des de l’equip de govern, format per ERC i CUP-Alternativa per Llagostera, han explicat que una de les prioritats és la participació ciutadana, tal com va quedar reflectit en els programes electorals i recollit en el Pla de Govern 2019-2023.

Destaquen que actualment hi ha en marxa un procés de selecció d’un tècnic/a de participació ciutadana, per tal de donar un impuls a les polítiques participatives impulsades des de l’Ajuntament de Llagostera.

De moment, i a l’espera de finalitzar el procés de contractació, des de l’equip de govern han volgut seguir un any més amb la mateixa dinàmica feta fins ara. És a dir, destinar 40.000€ del pressupost per tal que els llagosterencs i llagosterenques decideixin a què destinar-los.

Com sempre, la primera fase del procés participatiu és la recollida de propostes ciutadanes, que un cop validades, seran sotmeses a votació popular.

Aquest procés participatiu també es fa extensiu als joves llagosterencs, en concret als que estan estudiant l’ESO a l’Institut de Llagostera, per tal d’involucrar-los en les dinàmiques de participació.

Com a novetat el procés participatiu tindrà en compte les propostes que sorgeixin de al celebració del ple infantil previst pel proper 25 de març.

En concret les propostes es poden fer arribar del 17 de febrer al 15 de març de 2020 a través d’un formulari que es pot trobar al web de l’Ajuntament, o bé utilitzant la butlleta que es repartirà casa per casa.

D’altra banda, del 15 al 31 de març es durà a terme la fase de validació policotècnica de totes les propostes i la priorització d’aquestes que inclourà un taller de participació ciutadana i que properament s’informarà de la data.

Les votacions es faran del 14 d’abril al 10 de maig. Tots els majors de 16 anys podran votar de forma telemàtica o bé presencial mitjançant unes butlletes i urnes ubicades a l’Ajuntament, al Casino Llagosterenc, a l’Oficina de l’Estació a l’Espai Jove i al Pavelló municipal.