En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Concentració davant dels Jutjats de Girona de suport als militants de la Forja citats a declarar. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Tres militants de La Forja, i un d'ells també del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, estaven citats a declarar avui dimecres al jutjat d'instrucció 1 de Girona.

Els investiguen per un delicte de desordres públics agreujat pel tall de l'AVE que hi va haver el 14 d'octubre, després que es fes pública la sentència del Suprem.

Un grup de manifestants va anar fins a les vies de l'AVE al seu pas pel polígon de l'Avellaneda i va interrompre la circulació de trens amb barricades.

Un cop van aixecar la protesta, i abans de continuar la mobilització fins a l'autopista, els manifestants van calar foc a pneumàtics, cons i fustes que hi havia a la via. Els Bombers van sufocar l'incendi però el foc va causar danys a la infraestructura.

La investigació dels Mossos d'Esquadra situa aquests tres activistes a la mobilització a l'AVE i, per això, estaven citats al jutjat. Tots tres han explicat, a les portes dels Jutjats de Girona, que aposten per la "desobediència civil" i, per això, han decidit no entrar a declarar. "No volem col·laborar amb la injustícia espanyola, si volen que ens vinguin a buscar", ha afirmat la portaveu de La Forja.

El jutjat podria ordenar que els detinguin. "Estigueu atents a xarxes", han indicat al centenar de persones que s'han concentrat als jutjats per donar-los suport amb una pancarta on s'hi podia llegir 'Més llenya al foc'.

La Forja denuncia que els Mossos d'Esquadra actuen contra les cares visibles del "jovent organitzat". De fet, han criticat que l'atestat elaborat per una unitat central d'informació apunta La Forja com un possible grup criminal.

De moment, però, la causa al jutjat està oberta per un delicte de desordres públics agreujat.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS