En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una farmacèutica ensenyant una de les mascaretes. / Foto: Eli Don (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El temor pel contagi del coronavirus ha exhaurit les existències de mascaretes en moltes de les farmàcies de la ciutat de Girona.

Des de fa setmanes que aquests establiments han notat un augment de la demanda d'aquest producte. Tot va començar al voltant del 25 de gener, quan diversos membres de la comunitat xinesa van començar a comprar-ne per "enviar-les al seu país".

Durant les següents setmanes en van seguir demanant, però el pic ha arribat aquest cap de setmana coincidint amb l'arribada del brot a Itàlia. Arran dels casos destapats al nord d'aquest país, molts ciutadans han optat per preparar-se per si aquesta malaltia arriba també a terres catalanes i, concretament, a la ciutat de Girona.

De fet, ara mateix els magatzems que en fabriquen tenen molta més demanda de la que poden assumir.

Un altre producte que també ha volat durant les darreres setmanes són els gels desinfectants. A algunes farmàcies només els hi queden aquells pots de petit format, els grans s'han anat venent durant les darreres setmanes.

Davant d'aquest augment de demanda en mascaretes i gels desinfectants, el Col·legi de Metges de Girona (COMG) ha volgut fer una "crida a la calma" de la població. El seu president, Josep Vilaplana, ha destacat que "les mascaretes serveixen per al personal sanitari i per les persones afectades" però que en cap cas "són per a la població en general".

Vilaplana ha apuntat que les persones que tenen aquest virus es poden posar una mascareta per evitar que "les seves secrecions, com ara esternuts, no s'expandeixin tan en l'aire".

Per altra banda, Vilaplana ha recordat que "és probable que en les properes setmanes" es detecti algun cas de coronavirus a les comarques gironines. Tot i això, el president del COMG ha anunciat que "les dades de mortalitat" d'aquesta malaltia són "similars a les de la grip estacional".

Per això ha incidit en què "la població en general no ha d'estar preocupada" perquè els principals riscos són per a persones grans, amb immunodeficiències o amb malalties respiratòries molt desenvolupades.

Vota el número 1

Pel 8 de març

COL·LABORADORS