En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els escocesos Simple Minds bufaran les espelmes del seu 40è aniversari en el Festival de Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols en l'únic concert que faran a Catalunya en aquesta gira.

El concert es farà el dissabte 25 de juliol en un cap de setmana rodó pel festival, ja que el dia abans hi acturarà Graham Nash acompanyat de Suzanne Vega i el diumenge 26 serà el torn de Ben Harper.

El director artístic del festival, Albert Mallol, ha destacat que el concert de Simple Minds serà especial, ja que la gira dels escocesos "està pensada per a grans espais i pavellons" amb molt més aforament que no pas l'espai port, on actuaran aquest any.

D'altra banda, el festival estrena aquest 2020 "un nou format" titulat l'Espai Pop programat pel 2 d'agost a partir de dos quarts de nou del vespre. Aquesta nit es farà "un triple concert" que obrirà la banda irlandesa Two Door Cinema Club i que també comptarà amb les actuacions de Manel i La Casa Azul. Mallol ha destacat que són "tres grups amb tres llengües diferents però amb un fil musical comú", que és l'electrònica.

Sobre aquesta nit, Mallol ha assegurat que Manel tenia reservada una altra nit per anar al festival de Sant Feliu de Guíxols, però en proposar-los aquest triple concert "va canviar la data per poder coincidir" amb els irlandesos.

El Porta Ferrada també comptarà amb Kool and the Gang la nit de l'11 d'agost i Albert Pla també passarà per l'espai port el 17 de juliol. Per altra banda, la Locomotora Negra i la coral de Sant Joan celebraran els 50 anys del concert sacre de Duke Ellington el 6 d'agost. Pels més petits, Dàmaris Gelabert presentarà el seu nou espectacle el 5 d'agost.

El Festival de Porta Ferrada ha posarà aquest divendres a les 11 del matí les entrades a la venda. En total hi haurà unes 50.000 localitats disponibles en el que serà l'edició més ambiciosa dels 58 anys d'història del festival.

Ja hi ha alguns concerts com Jamie Cullum, Bad Gyal, Paul Weller o God Save the Queen que ja tenen les localitats a la venda. De fet, ja s'han venut més de 1.500 entrades agafades.

De tota manera, el festival encara no ha concretat els concerts que es faran a la Guíxols Arena, un nou espai amb més localitats disponibles que l'espai port. Es preveu que en les properes setmanes s'anunciïn tots els noms del cartell conjuntament amb el festival d'humor que aquest any assumirà The Project.

En els últims quatre anys, la productora d'El Terrat havia organitzat el Singlot amb diverses actuacions i espectacles d'humoristes. De tota manera, aquest any l'organització l'assumirà la productora The Project, que ja s'encarrega del Porta Ferrada.