En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El director de Cap Roig, Juli Guiu, amb diversos representants institucionals de CaixaBank. / Foto: Pau Cortina (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Festival Cap Roig ha presentat aquest divendres el cartell de la 20a edició, que arrencarà el 10 de juliol amb un concert de The Lumineers i abaixarà el teló amb doble actuació de Julio Iglesias el 21 i 22 d'agost.

El pianista Yann Tiersen (17 de juliol), el cantant de soul Lionel Richie (24 de juliol), Mika (1 d'agost), Gilberto Gil (2 d'agost), l'actor i músic Herbie Hanckok (3 d'agost), Juan Diego Flórez (5 d'agost), Andrea Bocelli (8 d'agost) o Travis (17 d'agost) són les apostes internacionals del certamen, que inclou els espanyols Pablo López (18 de juliol) o David Bisbal (12 d'agost). Manel (11 de juliol), els Amics de les Arts (26 de juliol), Estopa (11 d'agost) i l'única dona del cartell, Aitana (18 d'agost), són el planter català

La programació es completa amb l'actuació de Roger Hodgson, cantant de Supertrump, que tornarà a Cap Roig el 25 de juliol. Maestro (31 de juliol), Ara Malikian (4 d'agost), Blaumut (10 d'agost), Morat (16 d'agost) i Antonio José (20 d'agost) culminen els artistes convidats al vintè aniversari.

Una edició amb 26 nits de concerts, inclosa la programació paral·lela Cap Roig Mini, que comptarà amb l'actuació del Pot Petit el 9 d'agost i del Mag Lari el dia 15 d'agost.

Les entrades pel festival es posaran a la venda el 2 de març a les deu del matí al web del festival, a un preu mitjà de 49 euros (l'any passat era de 52), si no es tenen en compte els preus més elevats de les actuacions d'Andrea Bocelli, Julio Iglesias i Lionel Richie.

Del gruix d'artistes que participaran a la 20a edició del Festival de Cap Roig, només un és una dona. Preguntat al respecte, el director del certamen, Juli Guiu, ha assegurat que "quan es crea un cartell es mira quins artistes estan i estaran més forts, i no et fixes en si és home o dona". El director ha admès que quan el van tenir enllestit van "veure" que hi havia una reduïda presència de dones, però, de nou, ha considerat que és només "una coincidència".

Quant a la procedència dels artistes, 12 dels convidats són internacionals i 11 de l'Estat o catalans. Del total de músics participants, dotze s'estrenen al festival, i la resta, repeteixen (amb nou disc o espectacle).

El festival compta enguany amb 4,4 milions d'euros de pressupost, i l'organitza novament la promotora Clipper's Live, amb Juli Guiu al capdavant, i el patrocini i suport financer de CaixaBank, que enguany reemplaça la Fundació La Caixa, de la mateixa entitat financera. És una qüestió "d'estratègia", ha afirmat la directora executiva de Comunicació, Relacions Institucionals, Marca i RSC de CaixaBank, María Luisa Martínez Gistau, aquest divendres. "No és una substitució perquè seguim col·laborant, penseu que el festival es desenvolupa als Jardins de Cap Roig, que són de la Fundació", ha apuntat.

El 'concert solidari' d'aquesta edició se celebrarà el 5 d'agost i anirà a càrrec del tenor peruà Juan Diego Flórez. Els beneficis de la seva actuació es destinaran a projectes de Càritas relacionats amb el suport socioeducatiu a infants en risc d'exclusió social.

Vota el número 1

Pel 7 d'octubre

COL·LABORADORS