En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Imatge de passatgers esperant per pujar a un tren d'alta velocitat a l'estació del TAV a Girona. / Foto: Nerea Guisasola (arxiu ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'episodi es va fer públic quan l'Espai Antiracista de Girona va denunciar el cas amb dos vídeos a través de les xarxes socials.

Els fets van succeir la setmana passada. A les imatges es veu com un vigilant de seguretat s'acosta a un grup de joves i els demana els bitllets.

Els nois li pregunten per què només ho fa amb ells -els membres del grup són joves d'origen immigrant- i no amb la resta de passatgers. En aquell moment estaven asseguts en un banc de l'estació.

El vigilant i els joves continuen conversant fins que l'empleat de seguretat li diu a un d'ells: "tu ets tonto, o ets tonto". Seguidament, un altre del grup li demana que mostri una mica més de respecte i és aleshores quan el treballador l'insulta dient "si vols respecte te'n vas al teu país", i li acaba preguntant si l'han "fet fora del Marroc per maricón".

En un altre moment de la conversa, que també està gravada en vídeo, els joves demanen al treballador que els parli en català. L'home els contesta que "això és Espanya" i els convida a revisar què posa als seus documents d'identificació.

Mentre la discussió avança, el vigilant li torna a dir a un d'ells que és "tonto" i que a casa seva "no ho saben". Tot plegat acaba quan els joves marxen entre riures després que el treballador qualifiqui a un d'ells de "deixalla".

Després que l'Espai Antiracista denunciés públicament el tracte "vexatori" cap als joves, aquest dilluns al matí ha arribat la primera de les reaccions. Adif ha assegurat que en el moment en què van tenir constància dels fets, va demanar a l'empresa encarregada del servei de vigilància, Prosegur, que apartés el treballador implicat de manera cautelar. També ha afirmat que s'ha iniciat una investigació per aclarir els fets i ha requerit a l'empresa que "vigili" perquè "aquest tipus d'actuacions" no es tornin a repetir.

Vota el número 1

Pel 24 de maig

COL·LABORADORS