En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

D'esquenes i assegut a la dreta, al costat de l'intèrpret, l'acusat de violar repetidament la dona a la Cellera de Ter. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El cas ha arribat a judici a la secció quarta de l'Audiència de Girona. La fiscalia i l'acusació particular demanen 43 anys de presó per a l'acusat, que està en presó preventiva des de la detenció.

L'acusen de dos delictes d'agressió amb ús d'arma, un delicte d'agressió sexual i d'un delicte de lesions en l'àmbit de la violència de gènere amb ús d'arma.

Segons va transcendir en el moment de la detenció de l'ara acusat, el 5 de juny del 2018, la víctima va demanar ajuda als vigilants municipals de la Cellera de Ter. La noia, que és d'origen indi, caminava sola pel carrer i tenia moltes dificultats per fer-se entendre, perquè no parlava ni català ni castellà. Els vigilants van alertar els Mossos d'Esquadra i, amb l'ajuda d'un intèrpret, la dona va relatar que el seu marit l'havia tingut retinguda en un pis del poble.

La noia va relatar als agents que havia arribat al país el 2 de juny per viure amb el seu marit, un home també indi amb qui s'havia casat al seu país d'origen. Segons va denunciar aleshores i ha reiterat durant la seva declaració al judici aquest dimecres, d'ençà que va entrar al pis, el marit la va sotmetre a un calvari de maltractaments i violacions.

La víctima ha detallat que va ser un matrimoni de conveniència acordat entre famílies i ha dit que, un cop al país, tant el processat com els seus familiars s'oposaven a que estigués aquí. La dona ha detallat que no va saber com demanar ajuda fins que va veure l'oportunitat de fugir perquè estava en situació irregular al país i no coneixia l'idioma.

La versió de l'acusat és totalment oposada a la de la víctima. Segons ha dit, la dona ja s'havia "portat malament" amb ell en el seu país d'origen on, apunta, ja l'havia denunciat. També remarca que no la va convidar a venir a la Cellera i que va venir per iniciativa pròpia. Un cop aquí, segons la seva versió, li va exigir diners i el va amenaçar amb denunciar-lo.

L'acusat diu que "tot és mentida" i assegura que les lesions que els forenses van trobar a la víctima (esgarrapades a les cames, cops als pits i una ferida sagnant a la vagina) se les va fer ella mateixa amb la intenció de perjudicar-lo. També han declarat una filla i un veí de l'acusat, que han refermat que la víctima reclamava diners a canvi de marxar i han assegurat que, durant els dies de suposat captiveri, van veure la víctima caminant pel carrer o asseguda al sofà "tranquil·lament" i sense cap morat o signe de lesió.

Al judici, els forenses han destacat que aquestes lesions són les que la medicina recull com a més característiques en casos d'agressions sexuals, perquè es poden produir intentant separar les cames de la víctima, subjectant-li els pits amb agressivitat o penetrant-la amb força. Tot i que no descarten del tot que se les pogués produir ella mateixa, els forenses sí que consideren que és poc probable.

La defensa, encapçalada per l'advocat Jordi Coma, demana l'absolució. Sosté que la víctima ha incorregut en múltiples contradiccions al llarg de la instrucció i que hi ha testimonis que apunten a un "mòbil espuri" perquè buscava diners. El judici ha quedat vist per a sentència.

Vota el número 1

Pel 2 octubre

COL·LABORADORS