Llagostera Ràdio on-line

Entrada del Bisbat de Girona. / Foto: arxiu ACN

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Bisbat de Girona recull les orientacions de la Conferència Episcopal Espanyola i les mesures adoptades per les autoritats civils i sanitàries en relació al coronavirus.

Ha fet un seguit de recomanacions per evitar la propagació del virus.

Entre les mesures, hi ha incidir especialment en la neteja dels espais i objectes dedicats al culte, retirar l'aigua beneïda de les piques que hi ha a l'entrada dels temples i a altres llocs de devoció o oferir un gest de pau diferent per evitar el contacte entre els fidels.

El Bisbat també recomana a les persones que donen la comunió durant la celebració de l'eucaristia als centres sanitaris o a domicilis que es rentin les mans abans i després.

Finalment, i sobretot tenint en compte la Quaresma i la Setmana Santa, proposen substituir "les mostres de devoció i afecte" envers les imatges religioses per una inclinació o una reverència "evitant el contacte físic".

El Bisbat de Girona subratlla que continuaran pendents de les mesures que es vagin indicant des de les autoritats civils i sanitàries en els pròxims dies i les aplicaran en l'àmbit de la vida ordinària de l'església.