En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'escriptora Carla Gracia proposa, a través de les seves xarxes socials, un exercici d'escriptura creativa. / Foto:Pere Francesch (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Aquest dilluns arrenca el "Cuarentena Fest", el festival de música streaming en temps difícils, tal com l'han anomenat els seus organitzadors.

En total, 51 artistes emetran fins al divendres 27 de març, concerts des dels seus dormitoris "per pal·liar l'avorriment d'aquest aïllament".

El tret de sortida el donaran aquest dilluns Adriana Proenza, Confeti de Odio, Marcelo Criminal i Srta. Trueno Negro. Altres grups que hi participaran són Pavvla, El Petit de Cal Eril, Alien Tango, Le Nais, Airu, Elektra Insogna, The Crab Apples, Colectivo Da Silva, Estrella Fugaz i Betacam.

Una altra mesura musical és la proposada a través de les xarxes de sortir als balcons cada dia a les set de la tarda a interpretar cançons.

En el camp literari, escriptors i llibreries tiren endavant iniciatives contra aquest aïllament domiciliari. Sense anar més lluny, l'escriptora Carla Gracia, autora de 'L'abisme', ha proposat a través de les seves xarxes socials un exercici d'escriptura creativa tots els dies. Des del grup Som també han explicat que aniran fent propostes de cultura i entreteniment a través de les seves xarxes amb el hashtag #somcasa

En el terreny teatral, el Lliure, a través del hashtag #TheShowMustGoOn, va anunciar que proposa un seguit de continguts teatrals accessibles des de les seves xarxes socials com youtube, twitter i instagram.

Una de les propostes estrelles és #LliureAlSofà, que permetrà el visionat complet d'obres teatrals a través del seu compte de youtube. S'obrirà la iniciativa amb 'Hamlet' de William Shakespeare, dirigida per Pau Carrió i protagonitzada per Pol López, que va rebre el Premi Butaca 2016 al millor actor. La propera emissió teatral serà un espectacle familiar. Serà 'Renard o El llibre de les bèsties', l'adaptació musical per a tota la família de Marc Rosich del llibre de Ramon Llull.

Al compte de Twitter, també es podrà llegir teatre seguint #TeatreAlFil. El Teatre Lliure recupera el text de les diverses peces breus de l'espectacle 'Clàssics desgenerats', estrenat la temporada passada dins del cicle Dones Lliures. El Lliure també proposa #15 dies15anècdotes al seu canal d’instagram.

En la mateixa línia, el Teatre La Gleva també ha pujat a youtube l'espectacle 'El sueño de un hombre ridículo' de Fiódor Dostoyevski amb Ricard Mas i dirigida per Mario Gas. El teatre ha assenyalat que volen apropar l'escenari a casa i proposar "un clàssic" del seu espai "per mantenir la cultura ben a prop. Que Netflix no ho és tot!"

Per la seva part, Toni Moog ha anunciat que vol reestrenar l'espectacle 'Fortnique' i oferir part de l'espectacle en directe via Instagram Live. Es podrà veure dijous a la nit, el mateix dia en què s'anava a reestrenar al Club Capitol de Barcelona.

La plataforma Filmin segueix penjant estrenes amb normalitat però també s'ha "aclimatat a una situació excepcional" tot creant el canal 'Cuarentena', amb diferents aproximacions al confiament social contra l'expansió del COVID-19. Títols que fan al·lusió directa o indirecta a situacions de reclusió social, sota els epígrafs 'Aquí no hay quién viva' i 'Atrapados', i d'altres que directament són del subgènere de les epidèmies i els contagis fatals ('Virales'). La selecció inclou també pel·lícules i sèries per evocar espais oberts i nous horitzons ('Al aire fresco') o senzillament per fer riure i distreure ('La risa nunca falla').

Arran de la crisi del coronavirus, ha nascut "l'streaming cultural a prova d'alarmes" anomenat 'Virus Popular'. Amb el lema 'Contra el CoV-19 bona cara' oferirà converses en directe i continguts de cultura popular online. Cada dia, a les deu de la nit, s'estrenarà un nou capítol al canal 'Virus Popular' que oferirà una conversa amb un confinat de la cultura dels Països Catalans amb l'objectiu "d'entretenir la població confinada que no podrà gaudir d’actes a l’aire lliure i de tota mena que han quedat suspesos". Les xerrades aniran a càrrec del folklorista Amadeu Carbó i la comunicadora i gestora cultural, Paula Vallejo.

Altres iniciatives són un micro concurs de micro-micro curts per aquests dies de confiament, impulsat pel col·lectiu Ràbia, nascut a Cambrils. Proposen que a partir de dilluns i fins al final de confinament que la gent que vulgui participar faci vídeos sobre la ràbia que els provoca estar confinats a casa. "Volem ajudar a al gent que canalitzi la seva vessant més creativa en aquesta quarantena", expliquen.

La proposta es basa en penjar un vídeo de 15 segons màxim a Instagram Stories o Facebook amb l'etiqueta #Rabiafestival i etiquetar també al perfil del Festival Ràbia a la xarxa social. Quan s’acabi el confinament, l'organització triarà els dos guanyadors i donarà dos premis: una subscripció durant un any a Filmin, i Bactericida Larios i un rotllo de paper de lavabo.

Vota el número 1

Pel 20 de maig

COL·LABORADORS