En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Diverses parades d'un mercat. / Foto: Anna Berga (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Unió de Pagesos demana als departaments de Salut, d'Agricultura i a entitats municipalistes, que facilitin indicacions "clares" als ajuntaments per garantir la continuïtat dels mercats de producte fresc a l'aire lliure.

Demanen igualtat de condicions per als paradistes, i facilitant el compliment de les mesures de seguretat decretades contra coronavirus".

L'organització agrària denuncia que durant el cap de setmana passat alguns ajuntaments catalans han restringit l'accés de pagesos a les seves parades setmanals de fruites i hortalisses, al·legant motius d'aforament i contràriament a la resolució aprovada pel Departament de Salut.

Unió de Pagesos reclama, precisament, que és el mateix ajuntament el que ha de "garantir la igualtat de tracte entre establiments i parades de productes frescos", i ha de "gestionar els mitjans materials i humans necessaris perquè es donin tant les garanties de subministrament com les garanties de salut pública", ja que, en cas contrari, "els paradistes afectats hauran de ser indemnitzats per les entitats locals", segons assenyala l'organització agrària.

El Departament de Salut va aprovar divendres passat una resolució segons la qual cal garantir la continuïtat dels mercat d'abastiment de productes frescos a l'aire lliure, i el reial decret que regula l'estat d'alarma aprovat pel govern estatal el dissabte 14 de març estableix, al seu torn, que caldrà respectar les resolucions aprovades per les comunitats autònomes, segons recorda Unió de Pagesos.

Per això, el sindicat considera que les administracions competents, en aquest cas les locals, "han de facilitar els mitjans per garantir la continuïtat dels mercats de productes frescos a l'aire lliure i garantir que es donin els requisits de distància de seguretat entre persones i d'aforament".