En directe: Compàs de cobla - Sardanes

 Llagostera Ràdio on-line

El president espanyol, Pedro Sánchez.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comparegut aquest dimarts després del Consell de Ministres per anunciar les noves mesures adoptades per lluitar contra el coronavirus.

Entre altres un enduriment del decret de declaració de l'estat d'alarma per limitar encara més la circulació de les persones a altres espais d'ús públic com les platges.

Les activitats permeses, a més, s'han de fer de manera individual tret de menors, dependents i persones amb discapacitat, i es permet que obrin clíniques veterinàries. A més estableix que el Ministeri de Sanitat i les autoritats podran suspendre activitats permeses que puguin suposar un risc de contagi.

Sánchez ha advertit que "viurem dies molt durs" fruit de la situació sanitària "sense precedents". "Són moments excepcionals que requereixen mesures excepcionals", ha afirmat, on cal que tothom compleixi amb la seva missió i faci "tot el que faci falta, on i quan faci falta" per aturar el virus.

El president espanyol ha insistit que cal "doblegar la corba" d'infeccions, tot i que "encara falten dies per arribar a aquest punt". Cal també –ha dit- que les altes mèdiques superi el nombre de nous infectats, i "estarem lluny del virus quan els contagis caiguin en picat". "La victòria serà total quan disposem d'una vacuna que permeti evitar i eliminar la infecció", ha conclòs.

Sánchez també ha admès que l'alarma està afectant l'Estat i cal "combatre també al front econòmic i social" mitjançant un "escut" perquè "ningú quedi enrere". Cal "frenar la corba descendent fruit de l'impacte de les mesures a l'ocupació i la producció", ha afirmat.

D'altra banda, el president del govern espanyol, també ha anunciat la mobilització de 200.000 milions d'euros, prop del 20% del PIB de l'Estat, per fer front a la crisi derivada del coronavirus. D'aquests, 117.000 milions d'euros seran "íntegrament públics" i la resta es complementarà amb recursos privats.

L'Estat destinarà 100.000 milions d'euros en línies d'avals de garanties públiques per promoure la liquiditat de les empreses i 17.000 milions d'euros per pal·liar les conseqüències econòmiques de la covid-19 en col·lectius vulnerables.

Sánchez també ha informat que es destinaran 30 milions d’euros a la investigació per trobar una vacuna contra la covid-19. Els encarregats de treballar en aquesta investigació seran el Consell Superior d’Investigacions Científiques i l’Institut de Salut de l’Hospital Carlos III. Sánchez ha assegurat que l’objectiu és “frenar la corba” de contagis i que “la victòria serà total quan tinguem la vacuna que permeti eliminar la infecció”.

Vota el número 1

Pel 16 de desembre

COL·LABORADORS