En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Jordina Belmonte supervisant la substitució dels filtres de captació de pol·len. / Foto: Alex Recolons (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els investigadors de la Xarxa Aerobiològica de Catalunya de l’ICTA de la UAB preveuen una primavera amb alts nivells de pol·len donat que la tardor i l'hivern han estat humits i més càlids de l'habitual.

També pronostiquen que la pol·linització comenci una mica abans per les suaus temperatures i que tingui una durada habitual.

Aquest escenari només variaria si les temperatures pugessin de forma sobtada, provocant l'esgotament avançat de la floració, i si les pluges es concentren a les hores diürnes quan les flors estan obertes.

Els alts nivells de pol·len doncs fan preveure una primavera complicada per les persones amb al·lèrgies. Aquí, els experts fan una crida a diferenciar els símptomes de les al·lèrgies dels que produeix el covid-19.

Els experts recorden que el símptoma més habitual dels infectats per covid-19 és la febre (entre el 88,7% i el 91,7% dels pacients), i que en el cas dels símptomes associats a una al·lèrgia rarament apareix, com tampoc els símptomes gastrointestinals. Així, els símptomes predominants serien la mucositat i la congestió nasal, molt menys freqüents en el cas del covid-19.

També destaquen que no s'ha demostrat que les malalties al·lèrgiques i l'asma siguin factors de risc per patir el covid-19. Aquí, assenyalen que les malalties que s'hi associen son la hipertensió arterial (30%), la diabetis mellitus (12,1%), les malalties cardiovasculars o la malaltia pulmonar obstructiva crònica (en menor freqüència 1,4 %).

També descarten que els pacients amb asma al·lèrgica tinguin més risc de partir una reagudiatzació bronquial degut a la infecció per covid-19.

Ara bé, com que les infeccions respiratòries, especialment les víriques, poden ser desencadenants de crisis d’asma, demanen extremar les mesures de prevenció i no descuidant el tractament antiasmàtic de base per tal que l’asma estigui ben controlada.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS