En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'Aplicació StopCovid19Cat.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Unes 740.000 persones han fet el test de l'app creada des del Departament de Salut 'StopCovid19Cat' per fer seguiment de possibles símptomes de coronavirus.

D'aquestes, 4.200 persones reporten símptomes de caràcter greu; una informació que, segons ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, activa una resposta del sistema a través del 061, que permet vigilar que els símptomes "no vagin a més" i traslladar les persones a l'hospital si és necessari.

A més, 107.000 persones, tant amb risc com sense, informen de símptomes lleus, i seran seguides per l'atenció primària. La resta de les persones no tenen cap símptoma, però la consellera ha insistit que és "important" que els ciutadans utilitzin l'app encara que es trobin bé per "poder identificar zones calentes" del covid-19.

Vergés ha destacat que el Ministeri de Sanitat s'ha mostrat interessat perquè altres territoris de l'estat espanyol disposin del model de respiradors impresos en 3D, presentat aquest cap de setmana, i que n'han ofert les "especificacions tècniques" perquè "qui ho necessiti pugui produir" els aparells.

També han rebut interès per l'app i l'han posada a disposició perquè sigui "exportable" allà on pugui ser necessària, ha dit la titular de Salut.