Llagostera Ràdio on-line

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani. / Foto: Aina Martí (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El conseller de Treball, Chakir El Homrani, ha dit aquest dilluns que les persones que detectin que al seu lloc de treball no s'estan respectant els 1,5 m de distància ho poden denunciar a Inspecció de Treball.

Ha explicat que es pot fer de forma telemàtica.

Avui entrat en vigor la resolució del Govern que obliga els treballadors a deixar aquest espai com a mesura de prevenció pel coronavirus amb l'excepció de sanitaris, serveis socials i forces de seguretat.

El conseller de Treball, Afers Socials i Família ha recordat que les recomanacions de les autoritats sanitàries i ordre públic en l'àmbit laboral "s'han de complir" i que en la resolució aprovada per la Generalitat les mesures s'expliquen "clarament".

Així mateix, ha deixat clar que en aquells casos on no es respectin els 1,5 metres es podrà posar en coneixement d'Inspecció de Treball, que aquests dies es troba operativa en ser declarada un servei essencial.

Per a aquelles empreses que no puguin garantir la distància entre treballadors i "no trobi la solució", el conseller ha demanat que es posin en contacte amb el Departament perquè se'ls faci un "acompanyament". "Totes les empreses i persones treballadores, en aquest moment de crisi sanitària encara tenim més obligacions d'extremar la seguretat i la salut laboral", ha subratllat Chakir El Homrani.

El conseller també s'ha referit als nombrosos ERTO que s'estan presentant aquests dies per causa de fora major arran de la pandèmia del coronavirus i ha demanat a les empreses que explorin alternatives no tan "traumàtiques" com el teletreball per evitar més expedients.

"Som conscients que la situació és molt complexa", ha afirmat. Segons ha detallat, Catalunya és el territori de l'Estat on se n'estan presentant més i aquesta és una situació, ha dit, que s'està intentant gestionar "de forma ràpida i eficient". En tot cas, El Homrani ha comentat que "és millor un ERTO que un ERO d'extinció".