En directe: Hot dance 80

 Llagostera Ràdio on-line

El president d'Autònoms Pimec, Miquel Camps. / Foto: Lluís Sibilis (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Autònoms Pimec considera que les mesures aprovades pels governs espanyol i català són "insuficients" per al col·lectiu.

Reclama una rebaixa del 25% en la quota del primer trimestre del 2020 en els mòduls, així com l'ajust corresponent de la quota del segon trimestre.

"Aquests autònoms afrontaran unes quotes trimestrals molt allunyades de la seva activitat real, ja que hi haurà quatre setmanes de poca o nul·la activitat", ha assenyalat l'entitat.

En paral·lel, Autònoms Pimec també demana a l'Agència Tributària que prorrogui el termini d'autoliquidació del 20 d'abril fins al 30 de juny. "L'imminent final de mes i el venciment de nombrosos pagaments perjudiquen la liquiditat i amenacen la viabilitat de molts autònoms", alerta l'entitat.

Autònoms Pimec aposta també per la suspensió immediata dels contractes de préstec, rènting i lísing sobre actius productius fixos, "a causa de la dramàtica davallada del seu rendiment o fins i tot de la seva completa aturada". Una suspensió, segons la patronal de petites i mitjans empreses, que està alineada amb les situacions inesperades i inevitables que ja preveu el Codi Civil i permetria als autònoms disposar de major liquiditat.

"Molts préstecs estan garantits amb el patrimoni personal dels autònoms i seria injust que aquests estiguin ara en risc pel coronavirus", ha assenyalat el president d'Autònoms Pimec, Miquel Camps.

Per últim, Autònoms PIMEC demana "aclarir i agilitzar" els ajuts ja aprovats. En el cas dels ajuts estatals, l'entitat considera que les línies de finançament estatals encara no estan clares, més enllà de l'anunci de milions totals que s'hi destinaran, ja que a dia d'avui les entitats bancàries no saben com formalitzar-los. "A més, els primers dies de tramitació constaten la sol·licitud d'excessiva paperassa en els ajuts adreçats específicament als autònoms", ha lamentat Camps.

I en el cas dels ajuts de la Generalitat, Autònoms Pimec creu que s'hauria d'aclarir com s'acreditaran les pèrdues en el cas dels mòduls i incloure-hi aquells autònoms societaris que actuen com a administradors en societats de caràcter empresarial (no patrimonial).

A més, l'entitat demana urgentment la posada en marxa d'una línia de crèdits en condicions avantatjoses i proporcionades a les necessitats reals dels autònoms.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS