En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La plaça de la Catedral de Girona buida. / Foto. Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

"Girona, Temps de Flors· no se celebrarà aquest 2020. L'Ajuntament de Girona i l'organització han decidit suspendre la mostra pel risc de la covid-19.

Ho han fet perquè d'aquí a un mes i escaig quan hauria de començar tampoc se sap quina situació hi haurà ni s'hi s'haurà aconseguit revertir la corba de contagis.

El 'Temps de Flors' és l'aparador turístic més gran de la ciutat, que deixa milions d'euros d'impacte econòmic. L'any passat, la mostra va atreure 255.000 visitants i va repartir 171 muntatges florals en 137 espais de la ciutat. Aquest 2020, havia de celebrar-se entre els dies 9 i 17 de maig.

L'alcaldessa, en una compareixença telemàtica, ha explicat que la decisió de suspendre'n la 65a edició s'ha pres de manera "consensuada" amb l'organització i les entitats que participen als muntatges.

"És l'actitud més assenyada; no podem posar en risc les persones que l'organitzen ni els visitants, perquè hi ha molta aglomeració de persones", ha subratllat Madrenas, lligant-ho amb la incertesa per si a principis de maig ja s'haurà aixecat o no el confinament.

"Ho fem per un exercici de responsabilitat; ara la nostra prioritat és la lluita contra els efectes de la malaltia i el contagi", ha dit l'alcaldessa de Girona. I hi ha afegit: "És una decisió que lamentem, però també estem segurs que la ciutadania entendrà", ha afegit l'alcaldessa.

Madrenas també ha avançat que els recursos que es destinaven al 'Girona, Temps de Flors' es destinaran ara a revertir els efectes de la pandèmia. "Especialment els econòmics, perquè un cop arribi la post emergència tindrem grans necessitats, i des de l'administració haurem d'ajudar a reactivar el teixit de la ciutat", ha explicat.

Vota el número 1

Pel 15 de desembre

COL·LABORADORS