En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut Català de la Salut (ICS) Girona informa que hi ha 91 professionals sanitaris que han donat positiu per coronavirus.

D'aquests, 58 són de l'hospital Josep Trueta de Girona i 33 treballen a l'atenció primària. Segones les dades facilitades, 33 són infermers, 28 metges, 11 auxiliars d'infermeria, 8 zeladors, 6 administratius, 2 llevadores i 2 odontòlegs i 1 tècnic.

Dels 91 professionals amb la covid-19, n'hi ha un d'ingressat que està estable i els altres estan als seus domicilis. La majoria tenen una simptomatologia lleu o són asimptomàtics i els que tenen símptomes més acusats no han requerit ingrés hospitalari fins al moment.

L'ICS concreta que la Unitat Bàsica de Prevenció ha fet un total de 402 extraccions de mostres als professionals de les quals 91 han donat positiu. La plantilla total és de 3.628 treballadors.

Al Trueta han detectat 58 positius: 25 infermers, onze metges, deu auxiliars d'infermeria, vuit zeladors, dues llevadores, un administratiu i un tècnic. A atenció primària són 33: disset metges, vuit infermers, cinc administratius, dos odontòlegs i un auxiliar d'infermeria.

D'altra banda, l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) Girona té 104 professionals que han donat positiu per coronavirus. D'aquests, 49 són treballadors de l'hospital Santa Caterina de Salt (3 d'ells dels serveis generals), 39 del sociosanitari La República, 13 de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions i tres de l'àmbit d'atenció primària.

Segons les dades facilitades per l'IAS, 46 són auxiliars d'infermeria, 32 infermers, 11 metges i 11 d'altres categories que estan a casa perquè són asimptomàtics o la simptomatologia que tenen no requereix ingrés hospitalari. N'hi ha quatre, però, ingressats al Santa Caterina i que estan estables.

El Servei de Prevenció de l'IAS Girona ja ha començat a fer, aquesta setmana, la prova de control d'infecció (que consisteix en un frotis de faringe) als professionals que fa ja quinze dies que estan en aïllament. Tres ja es poden reincorporar a la feina després de donar un resultat negatiu de coronavirus.

En total, aquest servei ha fet 236 proves de control als professionals: 203 a treballadors simptomàtics o per contacte i 33 a professionals asimptomàtics. A través de les xarxes socials, l'IAS subratlla que estan cuidant els companys ingressats perquè es recuperin aviat de la malaltia.

Vota el número 1

Pel 10 de febrer

COL·LABORADORS