En directe: El xou de la sostenibilitat

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Mossos d'Esquadra alerten d'un increment del cibercrim. Tenen detectades campanyes actives per segrestar dades a canvi d'un rescat econòmic, així com estafes.

Segons han informat es fan passar per empreses, entitats bancàries o organitzacions per aconseguir dades o informació confidencial, incloent comptes bancaris i claus secretes.

L’increment massiu del teletreball i de l’ús particular de dispositius electrònics s’ha convertit en una finestra d’oportunitat per a aquests delinqüents, que han vist la possibilitat d’obtenir dades de caràcter empresarial, privades o de targetes i comptes bancaris.

Els Mossos recomanen que s’incrementin les mesures de seguretat i es desconfiïn dels correus electrònics, missatges de mòbil i informacions que no provinguin d’organismes i entitats governamentals o oficials.

Les principals amenaces detectades fins al moment consisteixen en les següents campanyes fraudulentes: enviament de correus amb arxius adjunts maliciosos; distribució d’aplicacions mòbils que suposadament permeten fer seguiments de l’evolució del coronavirus però que en realitat segresten el terminal telefònic; enviament de correus electrònics fent-se passar per l’OMS o altres organismes sanitaris amb la finalitat de distribuir programari maliciós; distribució de mapes de seguiment d’infeccions del virus suposadament legítims des d’on s’instal·la un programari maliciós per prendre el control del sistema; accions de frau vinculades a la demanada de diners o donacions per lluitar contra el virus, i campanyes contra persones o fins i tot governs usurpant la identitat d'organismes oficials o entitats bancàries per obtenir dades econòmiques.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS