En directe: Informatiu local i comarcal + Agenda local

 Llagostera Ràdio on-line

La cantant Judit Neddermann. / Foto: Pere Fransesch (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El festival Strenes de Girona, que s'havia de celebrar del 28 de març al 3 de maig, s'ha ajornat fins a finals de juny pel coronavirus i s'han reprogramat la majoria de concerts previstos.

Es farà del 26 de juny a l'11 de juliol i serà una edició especial 'post-quarantena' amb 24 concerts, el 80% de la programació prevista inicialment.

Entre els noms que hi actuaran hi ha Fangoria, Miky Núñez, La Casa Azul, Sopa de Cabra, Koers i la violoncel·lista Lori Goldston, entre d'altres.

Les entrades ja comprades seguiran essent vàlides per a les noves dates. I en el cas dels concerts que no tenien l’aforament complet, es podran adquirir entrades al web del festival.

El director del festival, Xavier Pascual, ha expilcat que poder mantenir la majoria del cartell "no ha estat una feina fàcil", ja que s'ha de fer compatible la disponibilitat dels espais de la ciutat de Girona amb les agendes de tots els artistes. Malgrat el "tetris" que han hagut de fer, celebra poder mantenir el 80% dels grups i en especial les cares més visibles, com Fangoria, Sopa de cabra, Blaumut, La casa azul, Miki Núñez, Oques Grasses o Judit Nedderman.

En una edició "amb xancletes", la fisonomia del certamen gironí serà diferent però Pascual afirma que no es tracta d'una edició "de butxaca". "No és una edició reduïda, ja que poder mantenir la majoria és un gran triomf i el repte que ens havíem proposat".

Un dels al·licients de la cita és que programa concerts de presentació de les últimes novetats dels grups, com el seu nom indica, estrenes. Que el festival es faci al juny i no a l'abril no és un obstacle perquè puguin presentar en directe les estrenes previstes, apunta Pascual, ja que seran dels "primers esdeveniments" que es puguin celebrar després de la pandèmia. "Inclús tindrem més estrenes de les que havíem preparat", vaticina el director, ja que "malauradament" alguns d'aquests artistes han hagut d'anul·lar gires anteriors.

L'organització confia "pel bé de tots" poder celebrar el festival a finals de juny i que s'hagi acabat la quarantena. I és que la situació en què estava el festival era o abaixar els braços, anular i assumir les pèrdues, o bé ajornar i presentar-ho amb missatge positiu. "Que la gent tingui confiança que podrem veure el festival més o menys com l'havíem preparat".

Des de fa tres setmanes tots els festivals han deixat de vendre entrades, però la clau, segons Pascual, és que no hi hagi devolucions. "Esperem començar a capgirar aquesta situació, que la gent torni a confiar en què a mitjans o finals de juny tots estarem fent vida normal", diu el director.

Qui vulgui tornar l'entrada està en el seu dret, "però el sosteniment del festival depèn en un 65% de la venda d'entrades". "Si tothom comença a tornar entrades tampoc podrem fer-ho. És un sentit de responsabilitat i un gest per sostenir part de la cultura i del festival. Esperem que així la gent ho entengui", assenyala.

Aquest dissabte 4 d'abril els artistes programats a l'Strenes faran un acte de presentació al web del festival a les 18h.

Vota el número 1

Pel 14 d'abril

COL·LABORADORS