Llagostera Ràdio on-line

Un propietari d'un viver i un treballador llançant plantes que s'han fet malbé. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La flor i la planta ornamental, juntament amb els altres sectors agraris amb produccions estacionals, queda inclosa en la prestació extraordinària de la Seguretat Social per cessament de l'activitat.

Així es publica al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) i tal com havia reclamat Unió de Pagesos.

El Reial Decret-llei 11/2020, de 31 de març, pel qual s'adopten mesures urgents complementàries en l'àmbit social i econòmic per fer front al coronavirus, publicat aquest dimecres al BOE, modifica el Reial Decret-llei 8/2020, de 17 de març, i permet a les produccions agràries de caràcter estacional que puguin acreditar la reducció de la facturació amb els mesos de la campanya anterior i no amb el semestre anterior.

Aquesta modificació incorpora aquelles produccions agràries de caràcter estacional que en els mesos anteriors al qual se sol·licita la prestació la seva facturació s'hagi reduït almenys un 75% en relació amb es mateixos mesos de la campanya de l'any anterior.

Unió de Pagesos ha celebrat que finalment el govern espanyol permeti que el sector de la flor i la planta ornamental es pugui acollir a les ajudes per cessament d'activitat.

D'altra banda, el sindicat ha demanat al Departament d'Agricultura i al Ministeri que, en cas que la UE no faci una declaració de pertorbació de mercat i estableixi mesures de suport previstes a l’Organització Comuna de Mercats dels productes agraris per aquestes situacions, impulsi un pla d'ajudes per a les explotacions de flor i planta ornamental arran de les conseqüències econòmiques que els comporta l’estat d’alarma.

El sindicat també ha demanat al Departament i al Ministeri d'Agricultura que, en cas de no aconseguir, per part de la Unió Europea, la declaració de pertorbació de mercat i l'establiment de les mesures de suport previstes a l'Organització Comuna de Mercats dels productes agraris per aquestes situacions, estableixin, en el marc de la nova regulació anunciada per la Comissió Europea d'ajuts de mínimis al sector agrari, ajuts per a les explotacions de flor i planta ornamental arran de les conseqüències econòmiques que els comporta l'estat d'alarma.

Unió de Pagesos recorda que el sector de la flor i la planta ornamental concentra entre dues terceres parts i el 90% de la comercialització anual en els mesos de març, abril i maig.