En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un voluntari de Protecció Civil en una farmàcia de la Bisbal d'Empordà anant a buscar un medicament per a una persona gran. / Foto: Gerard Vilà (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La crisi causada pel coronavirus ha despertat la solidaritat entre veïns. Una evidència d'aquest fet són les Associacions de Voluntaris de Protecció Civil (AVPC).

És un cos de persones que, desinteressadament, presten serveis de suport i que aquests dies han vist com s'ha incrementat de manera notable el nombre de ciutadans que volen afegir-s'hi.

Les AVPC estan actives tot l'any i són especialment útils en espais molt concorreguts i grans esdeveniments. Però, paradoxalment, ha estat durant el confinament que han vist multiplicats els seus serveis.

Una de les més actives i importants de la demarcació és a la Bisbal d'Empordà. Actualment té 22 voluntaris que van rotant en funció de la seva disponibilitat. El seu coordinador, Joan Ajenjo, explica que en els darrers dies una quinzena de persones s'han adreçat a l'Ajuntament, interessades en ajudar en les tasques que tenen encomanades, com portar aliments o medicaments a gent gran per evitar que hagin de sortir de casa, desinfectar alguns espais o donar suport a la Policia Local en tasques de vigilància.

Des de l'AVPC de la Bisbal expliquen que fan una tasca que moltes vegades "no s'acaba d'apreciar" per part de la ciutadania. "Ara ens comencen a conèixer i ens aplaudeixen quan a les vuit del vespre fem sonar les sirenes. Veuen que estem al peu del canó", comenta una de les voluntàries, la Paula Mateos.

En aquest sentit, Ajenjo explica que a vegades se'ls veu com un cos "estrany" i recorda que fan una "feina fonamental". De fet, ell és policia i assegura que el suport que dona l'associació en tasques de vigilància és "molt important, i més ara que estem en estat d'alarma".

Ajenjo recorda que "s'exposen molt" tot i que deixa clar que treballen amb "les màximes mesures de seguretat". Amb tot, el coordinador de l'AVPC de la Bisbal d'Empordà explica que el material per abastir els nous voluntaris és "escàs" i per això, els limiten les tasques que poden fer.

Una situació similar a la que passa a Girona. Aquí, l'associació té un cert nombre de persones que estan disponibles tot l'any i és l'ajuntament de la ciutat qui coordina aquells nous voluntaris que s'adrecen per poder ajudar.

Vota el número 1

Pel 17 de juliol

COL·LABORADORS