En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Treballadors d'una empresa de desinfecció. / Foto: ACN

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'ADEPAP ha alertat que arran de la crisi sanitària, empreses i professionals no especialitzats ofereixen i realitzen serveis de desinfecció fraudulents, poc professionals i que no son efectius.

Concretament, l'associació d'empreses de desinfecció i de control de plagues de Catalunya (ADEPAP), ha detectat algunes empreses de neteja poc especialitzades i de subministraments de productes i sistemes que no són eficaços, i que actuen sense Equips de Protecció Individual, amb el risc que això comporta per a tots els implicats. "Netejar no és el mateix que desinfectar", recorda el president de l'associació, Quim Sendra.

L'associació avisa que l’augment d’aquesta demanda ha fet aflorar moltes empreses que ofereixen aquests serveis sense ser-ne professionals i que actuen sense els coneixements ni les garanties necessàries per a fer una desinfecció efectiva, cosa que qui contracta el servei desconeix i no té manera de comprovar.

Específicament, també s’estan oferint sistemes i dispositius d’eliminació del virus, com els sistemes de producció d’ozó. Segons ADEPAP, "és un magnífic desinfectant en aigua, però molt mal desinfectant en aire, i que, en el millor dels casos, disposant d’equips molt més professionals que els que fan servir aquestes empreses, poden eliminar bacteris, però mai virus".

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS