En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Voluntaris del Banc dels Aliments de Girona preparant els lots a la nau que l'entitat té al barri de Vila-roja. / Foto: Banc dels Aliments

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Perquè puguin seguir sortint els lots cada setmana, una desena de voluntaris treballen cada dia al magatzem del Banc dels Aliments, ubicat al barri gironí de Vilarroja.

Ho fan amb el material de prevenció recomanat –mascaretes, guants i gel hidroalcohòlic– que ha cedit una empresa de Banyoles.

"Vinc de Vidreres i de moment no m'he trobat cap control ni m'han aturat, ni a l'anada ni a la tornada; però ja porto el document del Banc dels Aliments per justificar el desplaçament", explica un dels voluntaris, Ignasi Colina, que fa tres anys que col·labora amb l'entitat.

Segons apunta el president, Frederic Gómez, tampoc han tingut problemes amb les furgonetes que transporten els aliments. "Quan s'han trobat un control, en veure que són del Banc dels Aliments, ja no les paren", ha assenyalat.

Ara bé, tots aquells voluntaris que superen els 65 anys i se situen dins la franja d'edat de risc, treballen i fan gestions des de casa.

Durant les primeres setmanes de confinament, han sorgit noves necessitats d'abastiment d'alguns ajuntaments, com els consistoris de Cadaqués o Girona. "Un lloc on estem abastint és el pavelló de Palau II, amb una capacitat de 80 persones, on acullen persones sensesostre", ha explicat Gómez, en referència a les instal·lacions que els treballadors municipals de l'Ajuntament de Girona i Protecció Civil han habilitat per a les persones sense llar durant l'emergència sanitària del coronavirus.

Per facilitar les donacions en el context actual de restriccions de circulació, hi ha la possibilitat de fer aportacions econòmiques des de la web del Banc dels Aliments. En aquest sentit, Gómez ha assegurat que hi ha fons suficients per donar resposta a totes les necessitats. I aquí el president del Banc recorda que els centres de distribució –i les més de 80 entitats benèfiques que proporcionen els productes a les persones que ho necessiten–, encara disposen de part dels 332.647 quilos d'aliments que van rebre a la primera quinzena de març del programa de la Unió Europea per a les persones desafavorides (FEAD en les seves sigles en anglès).

Tot i així, Gómez adverteix d'un eventual "problema" si el confinament s'allarga, ja que es necessitarà "tornar a omplir els prestatges del magatzem, que s'estan buidant amb bastanta rapidesa". Per això, ja s'estan destinant les donacions econòmiques rebudes a la compra d'aliments bàsics i infantils.

Vota el número 1

Pel 10 de juliol

COL·LABORADORS