Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Cultura treballa per recuperar i mantenir les programacions de les arts escèniques o sinó oferir ajuda a fons perdut.

Així ho va traslladar la conselleria aquest dimecres a representants del sector de les arts escèniques durant una reunió virtual.

Segons Toni Cabré, subdirector general de Promoció Cultural, s’intentarà que hi hagi ajudes a fons perdut quan no sigui possible reprogramar. Serien subvencions que demanaria l’artista o la companyia per a activitats previstes que han caigut.

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, ha dit que intentarà mantenir la totalitat del pressupost, inclosos els increments per al 2020, a més de diners addicionals de l'Estat i d’Europa, cosa que ha definit com un "treball herculi".

El secretari general de Cultura, Francesc Vilaró ha exposat que s’està treballant en la recollida de dades i demandes per establir les mesures d’un pla de rescat que comporta la modificació de normatives i també la reactivació de les activitats presencials, cosa que requerirà suports publicitaris. Els detalls d’aquestes mesures i d’aquest pla de rescat es trobaran en un web que el Departament activarà amb caràcter immediat.

El web permetrà als interessats fer peticions i comunicar afectacions concretes derivades de l’aturada forçada per la Covid 19.

La directora general de Creació, Acció Territorial i Biblioteques, Àngels Ponsa, ha assenyalat que es treballa en diferents línies de suport i que la intenció és, en una acció coordinada amb la resta d’administracions implicades, "mantenir les programacions dels equipaments sempre que sigui possible".

En aquest sentit, Toni Cabré, subdirector general de Promoció Cultural, ha concretat que les mesures són "en bona part de flexibilització" del Programa.cat del Departament de Cultura i les quatre diputacions. Segons Cabré, s’intentarà que hi hagi ajudes a fons perdut quan no sigui possible reprogramar. Serien subvencions que demanaria l’artista o la companyia per a activitats previstes que han caigut definitivament.

Com ha explicat el Departament en un comunicat, es treballa en ajudes a l’anomenat "lucre cessant", per compensar els ingressos previstos però no generats per caiguda d’activitats ja programades, i en ajudes als “danys emergents”, per compensar inversions ja fetes en activitats suspeses. En aquest apartat es poden incloure despeses d’estructures.