En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha alertat que aixecar els confinaments massa ràpid pot produir "un repunt mortal" del coronavirus.

El director de l'organització, Tedros Adhanom, ha posat diverses condicions als països abans d'aixecar les restriccions, com que la transmissió estigui controlada, els sistemes sanitaris en bon estat i accessibles a tothom i que s'hagin minimitzat els contagis en centres sanitaris i residències.

També creu que primer s'han d'implantar mesures preventives en llocs de molt tràfic de persones, com escoles, i que es controli el risc de casos importats.

El representant de l'OMS també ha indicat que alguns dels països més afectats d'Europa, com Espanya, Itàlia, Alemanya i França, ja estan tenint un descens de casos i ha assegurat que s'hi està treballant conjuntament per rebaixar les restriccions "de manera gradual i segura".

A més, Adhanom ha lamentat que en alguns països més del 10% dels casos siguin de professionals sanitaris i ha assenyalat que això implica que "la societat està en risc".

Vota el número 1

Per l'1 de juliol

COL·LABORADORS