Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El president del Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC), Antoni Gómez, ha reclamat al Departament de Salut material de protecció per als dentistes davant la covid-19.

El sector denuncia que, en aquestes condicions, ara mateix no es pot garantir la seguretat per a l'atenció d'urgències ara i tampoc de la resta de tractaments quan comenci el desconfinament.

També ha alertat que la manca de material de protecció individual està obligant a posposar molts tractaments, i que si s'ajornen més es poden convertir en urgències. A més, assenyalen que els dentistes estan "en risc" perquè l'atenció dental implica un contacte molt proper amb la saliva dels pacients.

Des del COEC apunten que quan va començar la pandèmia van lliurar el material de protecció a hospitals però que ara no poden garantir la seguretat i no troben més material al mercat.

"Tots els materials de protecció han estat intervinguts des de l'administració, tant pel que fa a la fabricació com a la distribució i venda, per garantir que els centres de salut en disposin durant l'emergència sanitària.

Els centres odontològics són considerats centres de salut i per tant es consideren serveis essencials; tot i així, no se'ls garanteix rebre cap material de protecció per poder realitzar els tractaments requerits amb seguretat per al professional i per als pacients", ha exposat Gómez. També critiquen que no se'ls han facilitat tests.

Vota el número 1

Pel 24 de maig

COL·LABORADORS