En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que el pic de la pandèmia a Catalunya es va donar l'11 d'abril i que s'han d'esperar entre 10 i 14 dies per veure si hi ha algun tipus de rebrot.

Per aquest motiu, el Govern situa a finals de la setmana que ve la decisió de permetre que els infants puguin sortir de casa seva de manera puntual. Aquesta mesura, segons ha dit, és compatible amb defensar que cal continuar amb el "confinament total".

Segons ha explicat Vergés, els nens menors de 3 anys no hauran de portar mascareta per sortir de casa però que els que en tenen fins a 12 anys n'hauran de portar. I ha remarcat la importància de les mesures higièniques, és a dir, rentar les mans abans i després de sortir al carrer.

Vergés ha remarcat que no es posarà ningú en risc i menys les persones vulnerables i ha assenyalat que cal cuidar la part emocional del confinament i vetllar per l'aspecte psicològic dels menors.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha afegit que demà dissabte el consell tècnic del PROCICAT avaluarà el pla que s'ha treballat conjuntament des del seu departament amb el de Salut i el de Treball, Afers Socials i Famílies. I no ha volgut avançar gaire detalls a l'espera que demà tal com està previst es doni llum verda al pla per a infants.

Tot i així, el Govern dona per fet que un adult podrà sortir al carrer alhora amb més d'un fill i que s'hauran de complir tres condicions: elements de protecció com la mascareta, higiene permanent i distància de seguretat.

"Tindrem dies si vol el Ministeri de Sanitat perquè pugui plantejar la seva proposta i poder discutir i debatre si no s'ajusta amb la que fem nosaltres", ha afegit Buch sense aclarir què farà el Govern en cas que el govern espanyol no ho autoritzi.

"Ho plantejarem amb informes tècnics darrere i amb l'evolució del sistema sanitari. No farem cap disbarat. Plantejarem les coses de manera seriosa i amb les recomanacions dels experts" ha reblat Buch.

Vota el número 1

Pel 5 de març

COL·LABORADORS