En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El president espanyol, Pedro Sánchez. / Foto: Pool Moncloa - Borja Puig de la Bellacasa

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que preveu demanar una nova pròrroga de l'estat d'alarma per 15 dies més, fins el 9 de maig.

En roda de premsa, Sánchez ha celebrat els "progressos" fets però ha avisat que "no es pot regalar terreny" al virus i, per tant, ha explicat que proposarà una nova pròrroga al Congrés.

Tot i això, el president ha avançat que "no serà el mateix estat d'alarma" sinó que es preveu la desescalada de mesures durant el mes de maig. En aquest sentit, ha proposat que el primer sector que pugui gaudir d'un "alleugeriment" de les restriccions siguin els infants.

D'acord amb els experts, Sánchez vol que els nens i nenes puguin sortir al carrer durant unes hores al dia a partir del 27 d'abril.

El president comentarà la proposta amb els presidents de les comunitats autònomes i amb les forces polítiques, però ha remarcat que encara no estan detallats els límits ni l'abast d'aquesta mesura.

En relació a quina franja d'edat afectarà el desconfinament parcial, tot i que no ha volgut entrar en concrecions ha explicat que "el punt de partida de debat" que es tractarà amb els experts seran els 12 anys, l'edat fixada a la Llei de Salut Pública.

El president del govern espanyol ha avançat que el desconfinament pel coronavirus serà "asimètric" en funció dels territoris perquè "les realitats són diferents".

Ha volgut diferenciar aquest parer de la negativa per part del govern espanyol a fer un confinament diferenciat per comunitats, com reclamava la Generalitat, i ha destacat que precisament aquesta homogeneïtat ha fet que els territoris que llavors estaven menys afectats hagin patit "un pic menys pronunciat".

En referència a les mesures de desconfinament, que l'executiu preveu engegar al maig, el president ha apuntat que no són "definitives" i que si es veuen "retrocessos" en qualsevol territori "es revisarà i reaccionarà".

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS