En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries ha assegurat que la gent gran "és un dels grups i opcions" que "s'han de plantejar" com a possibles col·lectius que podrien sortir al carrer.

Concretament aquells que necessiten "tenir mobilitat per mantenir l'estat de salut", ha dit el ministre Fernando Simón, perquè es puguin exercitar en "passeigs una mica més llargs" que els que ofereixen els seus domicilis.

En tot cas Fernando Simón no ha donat per fet que el govern espanyol aprovi aquesta mesura, i ha remès al proper Decret de mesures per confirmar que això "succeeixi i es permeti".

Sobre el desconfinament controlat dels nens i nenes, el doctor tampoc ha donat detalls de quin és el pla de l'executiu ("quan i com ho sabrem amb el decret del govern", ha insistit) sobre torns, horaris o mesures de protecció. En relació a aquest últim punt, per exemple, no ha concretat si els menors estaran obligats o no a portar mascaretes i ha constatat que el seu ús és una "recomanació" i un "gran mecanisme de control" i de reducció de la transmissió, però no l'únic.

De la mateixa manera, el doctor ha alertat sobre la desescalada del confinament "amb noves modificacions a partir del 26 i possiblement amb altres més endavant" per adaptar-se a la situació de transmissió actual. Al respecte, Simón ha dit que l'objectiu és proposar mesures "que es pugin implementar correctament, i no altres que es quedin en un paper" i que després no serveixen ni permeten avaluar l'evolució de l'epidèmia.

D'altra banda, després de la reunió del comitè tècnic de la crisi del covid-19 d'aquest diumenge, Simón ha valorat amb optimisme moderat les darreres xifres de morts per la malaltia a l'Estat, que aquest diumenge han baixat dels 500 després de diversos dies d'estancament en valors per sobre d'aquest nombre. "Avui tenim 410 morts. Una dada que incita a l'esperança i espero que podem anar veient cada cop de forma més clara i més òbvia i evident per tots l'impacte que està tenint l'esforç que estem realitzant", ha valorat.

Vota el número 1

Per l'1 de juliol

COL·LABORADORS