En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya ha enviat una carta a la consellera de Salut, Alba Vergés, i al ministre de Sanitat, Salvador Illa.

Els reclamen que els dos emetin "un reconeixement nacional" perquè tots els dentistes puguin fer proves de diagnòstic ràpid als pacients.

Per al col·lectiu això ajudaria a disminuir "l'elevat risc" d'exposició dels professionals en el tractament de pacients infectats asimptomàtics. Encara que reconeixen que aquests tests actualment són "escassos", creuen que si els dentistes en poden fer "s'ampliarà la capacitat de sobretensió sanitària" i es crearà un entorn "més segur" per a pacients que necessitin tractaments bucodentals. Així, a cada visita es podria fer un test.

"Els dentistes s'han d'autoprotegir en benefici propi, de familiars i de clients", assenyalen. Si poden fer testos, a més, creuen que es permetria a les clíniques "optimitzar" els equips de protecció.

A la carta, els dentistes subratllen que el seu col·lectiu s'inclou en el grup de feines que tenen risc d'exposició "molt elevat" al contagi de coronavirus, com els sanitaris o personal d'emergències i laboratori.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS