En directe: Informatiu local i comarcal + Agenda local

 Llagostera Ràdio on-line

La consellera de Salut, Alba Vergés. / Foto: arxiu ACN

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha opinat aquest dimecres que sense un cribratge poblacional la tornada a la normalitat s'allargarà "molt enllà".

Així s'ha expressat en preguntar-li per les declaracions de l'investigador Oriol Mitjà, autor de l'informe de desconfinament del Govern, que ha indicat que sense passaport d'immunitat es podria parlar de dos anys sense concerts.

Vergés no ha parlat específicament d'aquesta acreditació, sinó de cribratges poblacions per determinar qui té el virus i qui no.

D'altra banda, ha constatat que l'augment de proves i el nou registre de morts han fet pujar alguns indicadors, com el de l'índex de transmissibilitat, però ha indicat que no s'ha descontrolat i que no es pot parlar de canvi de tendència.

"Intentarem que aquest pla contempli el necessari per controlar l'epidèmia el més aviat possible i fer el desconfinament de forma gradual i amb la màxima seguretat", ha dit Vergés, que ha assegurat que el Govern no es posa límits de temps.

En tot cas, ha remarcat que es podrà desconfinar en la mesura que l'epidèmia estigui controlada. "I per això necessitem augmentar la capacitat de fer proves", ha reiterat.

Amb l'augment que ja s'està produint i també amb el nou registre de morts que s'està fent, la consellera ha reconegut que hi ha hagut petites correccions que fan pujar l'índex de transmissibilitat i la incidència acumulada del virus.

Ara cal uns quants dies per valorar-ho però ha indicat que "no s'ha descontrolat, no són salts suficientment grans com per dir que s'està canviant de tendència claríssimament".

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS