En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, assegura que el 99% de la població ha tingut un comportament “modèlic” durant el primer dia de relaxament del confinament per als menors de 14 anys.

Tot i això ha admès que un “1%” ha comès “excessos”. “No s’han de produir més abusos. Si el govern permet una alleugeriment, s’ha de fer en les condicions que es decreten”, ha insistit.

Durant la compareixença de premsa, Illa ha volgut agrair el comportament de les famílies en el seu exercici de “coresponsabilitat”. “És el que correspon als pares”, ha dit.

Malgrat això, s'ha referit als que s'han saltat les indicacions: “Torno a convocar al conjunt de la ciutadania a l’exercici de coresponsabilitat i a l’1% perquè ho faci en un futur pel bé de tots”.

Les declaracions d’Illa s’afegeixen a les que ha fet el responsable de Sanitat, Fernando Simón, aquest mateix dilluns afirmant que el comportament dels que han afavorit aglomeracions no és “prudent”. Simón també ha apel•lat a la responsabilitat individual i ha alertat que no es poden fer passos “enrere”.

Simón, ha renyat els pares que diumenge es van saltar les indicacions durant la primera sortida del menors de 14 anys: “No sé si són incívics o insolidaris, però per descomptat que no són prudents”. En aquest sentit ha apel·lat a la "responsabilitat" dels pares.

"Ahir hi havia una percepció que anem pel bon camí" i que es podia celebrar, ha dit, però "cal ser coherents" i si hem fet un "esforç tan gran" ara no es pot tornar al que hi havia uns mesos enrere perquè "encara hi ha risc".

El responsables de sanitat també ha dit que no es poden fer passos “enrere” però ha insistit que creu que la majoria ha entès la situació en la qual està el país.

Sobre la possibilitat que la sortida generalitzada del 2 de maig es faci amb restriccions, ha dit que es farà amb “les indicacions de seguretat que calgui”. “Haurem de ser molt cautelosos quan obrim la porta a volums més importants de població”, ha afegit.

Durant la compareixença de premsa, ha dit que cal que tothom sigui “coherent” amb els passos que s’han fet fins ara i que la fase que comença ara “és la més difícil”. “Ara fèiem el més dur però el més fàcil. Ara és quan tothom ha de demostrar la responsabilitat individual i familiar per evitar que l’obertura es converteixi en un risc per a la població”.

En aquest sentit, ha recordat que el sistema sanitari ha estat al límit i que “no podem tornar a una situació semblant”. Simón ha admès que algunes de les imatges que ha vist li han provocat certa “preocupació”. “Les coses s’estan fent bé però crec que encara hem de fer un esforç per garantir la coresponsabilitat de tots”, ha insistit.

 

Vota el número 1

Pel 16 d'abril

COL·LABORADORS