En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El Passeig de la Bisbal d'Empordà aquest diumenge 26 d'abril. / Foto: Gerard Vilà (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Mossos d'Esquadra i les policies locals han detingut 12 persones, n'han denunciat 1.900 més i han identificat 6.663 ciutadans i 3.966 vehicles en les últimes 24 hores.

Son  les primeres amb la mesura de la sortida dels nens en vigor.

Es tracta d'unes dades superiors a les de diumenge passat 19 d'abril. En aquell cas, es van identificar 3.592 ciutadans i 2.734 vehicles, es van fer 9 detencions i es van denunciar 1.768 persones.

Tot i l'augment de les xifres, el conseller d'Interior, Miquel Buch, considera que seria més fàcil "perseguir" les persones amb conductes "irresponsables" si hi hagués una franges horàries establertes per a la sortida dels nens, en lloc de poder-ho fer de nou del matí a nou del vespre, com va aprovar l'Estat.

Per Buch, la proposta aprovada pel govern espanyol "dificulta" la tasca de poder perseguir les actituds irresponsables. "És més lògic si marquem una franja horària", ha dit, ja que considera que això ajudaria també a "vetllar pel compliment de tothom", així com evitar la propagació del coronavirus.

El conseller ha reclamat al govern espanyol que faci un "replantejament" de la sortida dels nens al carrer i que fixi una "franges" per permetre, així, que altres col·lectius també puguin sortir de casa seva. "Si fraccionéssim el dia en diferents horaris, tots podríem anar tornant a la normalitat a poc a poc si les dades epidemiològiques ens ho permeten", ha assegurat.

El conseller ha qualificat "d'irresponsable" que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, anunciés dissabte noves mesures, com les sortides per passejar o fer esport per a la població en general dissabte 2 de maig, "sense saber com seria la foto de l'endemà amb els menors de 14 anys".

Buch ha recordat que la proposta de la Generalitat per a la sortida dels nens inclou "franges horàries" per "evitar aglomeracions", però també perquè hi ha "altres col·lectius vulnerables" que han de poder sortir "per la seva salut psicològica o per estirar les cames". Tot i això, Buch considera que la decisió del govern espanyol que els nens puguin sortir de les 09.00 a les 21.00 hores, "va en contra que diferents col·lectius puguin sortir en diferents franges" i també "evitar aglomeracions".

Per això, el conseller ha "exigit" al govern espanyol que faci un "replantejament" de la mesura que ha aprovat i determini unes franges "per pensar en altres col·lectius vulnerables" que puguin sortir, en funció de les dades epidemiològiques.

Buch s'ha preguntat "a quina hora podran sortir els esportistes" si els nens ho poden fer de nou del matí a nou del vespre, al mateix temps que ha remarcat que aquest dilluns poden coincidir als carrers pares amb nens i persones que es desplacen per anar a treballar.

Entre altres col·lectius que ha apuntat que podrien sortir si s'estableixen franges, hi ha la gent gran o persones que no poden sortir a treballar perquè estan a l'atur o perquè la seva empresa ha presentat un ERTO.

El conseller considera que és "una irresponsabilitat" que Pedro Sánchez anunciés noves mesures dissabte quan encara no coneixia "la foto de l'endemà" amb la sortida dels nens. Per Buch, cal anunciar mesures "en funció de la realitat", i fer-ho en funció de les dades de l'evolució de l'epidèmia.