En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El ministre de Sanitat, Salvador Illa.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, diu que caldrà prorrogar l’estat d’alarma fins que l’evolució de la pandèmia ja no faci “necessària la limitació del dret fonamental a la circulació”.

“I això no podem saber quan serà”, ha afirmat. En aquest sentit, ha dit que per aquest motiu el pla de desescalada és “flexible” i el mecanisme jurídic és “imprescindible”.

“Estem en una fase molt complexa en la qual cal no perdre el respecte al virus”, ha dit. Per això, ha afegit, “si no està vigent, anem a una situació caòtica”. “Veurem fins quan és imprescindible”, ha insistit el ministre.

D'altra banda, el ministre de Sanitat insisteix que la unitat territorial de la fase de desescalada és la província però remarca que “si hi ha propostes diferents, el govern les “valorarà” i decidirà.

Preguntat sobre la petició que ha fet Catalunya de fer-ho en regions sanitàries, Illa no ha confirmat si atendran aquesta proposta però ha admès que aquest diumenge es va abordar en una reunió amb la consellera de Salut, Alba Vergés.

En aquest sentit, ha recordat que la ordre ministerial publicada ja contempla la possibilitat de fer canvis en la unitat territorial. “Tenim una aproximació de diàleg amb les CCAA i a elles els correspon fer-nos arribar les propostes de quines parts poden progressar de fase d’acord amb els indicadors”, ha dit.

Amb tot, Illa ha dit que aposten per la “cogovernança” en aquesta fase i que sempre actuaran amb “voluntat de diàleg i de consens”.

Vota el número 1

Pel 24 de setembre

COL·LABORADORS