En directe: Top 25 - REPETICIÓ

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'associació sindical de tècnics de l'espectacle de Catalunya (AteCat) lamenta que el reial decret aprovat pel govern de Pedro Sánchez “exclou de manera explícita” qualsevol persona que no sigui artista o creadora.

AteCat, ha alertat a través d'un comunicat que “gran part” dels treballadors del món de la cultura queda fora de les mesures aprovades per l'administració estatal per rescatar el sector.

A més, l'entitat afirma que “la intermitència, els contractes d'obra i servei i els falsos autònoms precaritzen un sector del treball cultural històricament invisibilitzat”. Per això adverteix que la “precarització” i la “falta d'ajudes” portarà “molts professionals a situacions límit”.

AteCat també ha indicat que “la invisibilitat d'aquestes figures no les fa menys necessàries” en el desenvolupament de l'activitat cultural, i per això critica que “la seva tasca imprescindible i poc reconeguda queda un cop més menystinguda”.

A més subratlla que “a la precarietat a la qual es troba sotmès aquest col·lectiu caldrà sumar una perspectiva incerta degut a la incapacitat en els següents mesos de reprendre l'activitat”. Això suposarà en la majoria de casos “molts mesos sense cap mena d'ingrés”.

Per tot plegat l'entitat exigeix “una rectificació urgent” i que el Reial Decret inclogui aquestes figures. També reclama que es regularitzi “la intermitència” amb un Estatut dels Intermitents de la Cultura que no exclogui cap professional d'aquest àmbit.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS