En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les farmàcies catalanes amplien aquest dilluns la dispensació de mascaretes a dues per setmana en la campanya amb el Departament de Salut.

Així, cada persona podrà accedir a dues mascaretes sanitàries de teixit de tres capes en una única dispensació i sota el criteri que hagin passat set dies des de la recollida anterior.

Si un usuari encara no ha recollit cap mascareta des de l'inici, la primera unitat és gratuïta, a càrrec del Servei Català de la Salut (CatSalut).

A partir de la segona unitat, té un cost de 0,76 euros per mascareta, el preu fixat pel Departament de Salut, sense beneficis per a la distribució ni les farmàcies. En qualsevol cas, s'ha de presentar la targeta sanitària ja que la dispensació és per recepta electrònica.

Al marge d'aquesta campanya, si un ciutadà vol disposar de més mascaretes, la farmàcia li proveirà a preu de mercat si té existències.

Des que va començar la campanya 'Mascareta/Salut' el passat 20 d'abril, les farmàcies han dispensat més de 3.800.000 mascaretes del total de 14 milions que el Govern de la Generalitat està fent arribar de manera gradual.

Els Col·legis Farmacuètics reivindiquen que, amb aquesta iniciativa, la cadena del medicament -indústria, distribució i la xarxa de 3.227 farmàcies catalanes- mostren l'"esforç extraordinari" dels professionals que treballen per garantir l'accés a les mascaretes, a més de tots els altres medicaments, amb les màximes garanties.

La campanya, amb el suport del Departament de Salut, s'emmarca en un projecte liderat des del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC), conjuntament amb altres agents de la cadena de proveïment del medicament –la indústria, amb Hartmann, i la distribució, amb Fedefarma, Alliance Healthcare, Cofares i Hefame– i un grup de treball de la Cambra de Comerç de Barcelona.

L'objectiu que plantejava aquest projecte era donar resposta, des de la professió farmacèutica i en coordinació amb Salut, a una necessitat derivada del procés gradual d'aixecament del confinament com és la utilització generalitzada de mascaretes, en un moment en què hi havia baixa disponibilitat d'aquest producte.

Es recomana a les persones que puguin seguir a casa que no trenquin el confinament per anar a recollir les mascaretes amb l'objectiu de donar prioritat a qui més les necessita per la seva vulnerabilitat o activitat laboral i evitar aglomeracions innecessàries a les farmàcies.

En aquest sentit, es reitera als usuaris la importància d'anar de manera esglaonada a la farmàcia per garantir un bon funcionament del sistema i, alhora, minimitzar al màxim les possibilitats d'exposició al virus.

En el marc d'aquesta campanya, s'ha elaborat un cartell amb consells sobre com fer un bon ús de les mascaretes. Cal tenir present que, en cap cas, l'ús de mascareta sanitària substitueix les principals mesures higièniques, com el rentat de mans freqüent o tapar-se la boca i el nas amb la cara interna del colze o amb mocadors d'un sol ús si tossim o esternudem, així com les mesures de distanciament social. Els carrells també detallen els set passos a seguir per fer un ús correcte de la mascaretes i quan utilitzar-les.

Vota el número 1

Per l'1 de juliol

COL·LABORADORS