En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Pla general de la Platja Gran de Platja d'Aro. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Platja d'Aro dividirà les platges i cales per sectors i contractarà fins a 35 informadors per assegurar-se que els banyistes guardin distàncies.

De punta a punta de passeig marítim, la Platja Gran del municipi s'estén al llarg d'uns 2 quilòmetres. "Aquesta configuració ens ajuda a dividir-la", concreta l'alcalde, Maurici Jiménez.

A l'hora de sectoritzar-la, allò que es farà serà aprofitar les passeres que connecten el passeig amb l'aigua. En total, hi haurà vuit divisions, cadascuna de les quals farà entre uns 200 i 250 metres d'amplada. "A partir d'aquí, i en funció dels metres quadrats que hi hagi a cadascuna, calcularem quin pot ser l'aforament màxim", explica Jiménez.

No seran xifres tancades, perquè cada tram tindrà les seves especificitats. Per exemple, l'espai es reduirà en funció de si hi ha guinguetes o bé altres serveis (com ara lloguer de gandules o para-sols). Allò que manarà a l'hora de calcular l'aforament, això sí, serà la distància de seguretat que hi haurà d'haver entre tovalloles.

Abans d'accedir a la sorra, els banyistes es trobaran amb un informador. En total, se'n contractaran fins a 35. Ell els dirà si podran situar-se en aquell tram de platja o bé, en cas que estigui ple, els redirigirà cap a un altre. Es podrà parar la tovallola sol, en parella o bé en grup (en el cas de famílies, per exemple). Això sí, caldrà que tots aquells qui no vagin junts se separin 9 metres de la resta.

Maurici Jiménez explica que, a diferència de Lloret de Mar, aquí no s'ha optat per sectoritzar la platja per edats. "En un municipi d'oci i lleure com és el nostre, demanar-li a una família que se separi quan vagi a la platja no ens semblava la fórmula més adequada", concreta l'alcalde. I hi afegeix: "El que hem fet és apostar perquè els informadors garanteixin que es compleixen les mesures de seguretat".

Allò que sí que es farà, però, serà restringir certes zones que seran prioritàries per als majors de 70 anys o gent amb mobilitat reduïda. Són aquelles que es troben al costat de passeres on hi ha línies de vida o bé estan al costat de llocs de vigilància dels socorristes.

La divisió per seccions no només es farà a la Platja Gran. S'estendrà a la resta de platges i cales del municipi, on també s'hi situaran informadors. Jiménez explica que aquests mediadors dependran de l'àrea de Seguretat. "Si veuen que no es respecten les distàncies, que es fa un mal ús de la platja o que hi ha grups que s'ajunten, aniran advertint i fent de mitjancers; però si no se'ls fa cas, lògicament avisaran la Policia Local", precisa l'alcalde.

En paral·lel, l'Ajuntament també prioritzarà espais per a vianants i ampliarà aquell que es destina a terrasses. Sobretot, allà on aquests canvis seran més visibles és a l'eix comercial, situat a les avingudes S'Agaró i Cavall Bernat. "Al centre hi havia aglomeracions que ara no poden existir", subratlla l'alcalde, en referència al coronavirus.

Per això, la proposta que s'ha consensuat entre comerciants i restauradors passa perquè les terrasses se situïn damunt l'asfalt i la vorera sigui 100% exclusiva per als vianants, concreta Jiménez. La intenció és que a partir del migdia els cotxes ja no puguin passar per l'eix comercial.

"D'aquesta manera, al matí garantim la lliure circulació i també el repartiment de mercaderies, i després, a partir de mitja tarda i sobretot durant la nit, la zona s'allibera de trànsit", concreta l'alcalde.

A banda del centre comercial, l'ampliació d'espais per a vianants i terrasses es durà a terme arreu del municipi. Per això, se suprimiran zones blaves i ja s'estan repintant part dels carrers.

En paral·lel, i per compensar els aparcaments que es perdran, l'Ajuntament n'habilitarà dos de dissuasius. El primer ocuparà 4.500 metres quadrats en una parcel·la dels Estanys (que un privat ha cedit) i el segon –aquest, més pensat pels qui vagin a les cales- ocuparà 2.800 metres quadrats a la zona de l'antiga discoteca Paladium.

Totes aquestes mesures s'inclouen dins un pla de xoc econòmic i social contra el coronavirus, que el consistori ha consensuat amb els diferents sectors del municipi. Inclou fins a 44 accions diferents, dividides en quatre eixos, a les quals s'hi preveuen destinar 4,2 milions d'euros.

Vota el número 1

Pel 12 de març

COL·LABORADORS